Nästa artikel
Peppigt paket!
rösta & vinn

Peppigt paket!

Publicerad 4 januari 2019
Årets Klassiker 2019? Här är kandidat nummer sju: Triumph GT6.
Designern Giovanni Michelotti var mannen som lyckades förvandla den öppna Triumph Spitfire-karossen till en elegant coupé. 

Till skillnad från Spitfire fick GT6 som namnet antyder en sexcylindrig motor, lånad från Triumph Vitesse. Det tryckte man hårt på när presenterades och GT6 var också snabbare än konkurrenten MGB GT. Sprinten till 100 km/h klarade GT6 på 12,8 sekunder, det var 1,4 sek. snabbare än MG:n. Dessutom var GT6 ett par tusenlappar billigare. 

Åren 1966-73 tillverkades knappt 41 000 exemplar, vilket gör GT6 betydligt ovanligare än sin öppna kusin Spitfire. 

David Schmidt köpte Triumphen som en 30-årspresent till sig själv och gav sig snabbt in på en nuts-and-bolt-renovering. Bland annat lyftes karossen från ramen som blästrades och lackerades. Renoveringen tog lång tid tycker David men det är han nog helt ensam om. Efter bara två år var han klar!

Rösta på din favorit till Årets Klassiker! Alla som är med och röstar har chans att vinna fantastiska priser! Alla kandidater presenteras i kalendern som medföljer nr 1/2019 och där finns även alla detaljer om tävlingen. Tidningen börjar säljas i butik från den 28 december. 

Senast 11 februari 2019 måste vi ha din röst! Endast en röst per person. Vinnarna presenteras på www.klassiker.nu och i Klassiker nr 3/2019.

Här kan du rösta!

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.