Bild
Nästa artikel

Peugeot 205 GTI – dags att slå till!

Roliga timmen

Ta inte livet så allvarligt, det blir inget bättre av. Köp en Peugeot 205 GTI och styr dig fram med gaspedalen! Allt fler återupptäcker en av 80-talets roligaste bilar, alla kategorier. I Klassiker 4/2017 tipsar vi om fällor och fel!

Plötsligt var den tillbaka, folksportbilen som vi sett sakta dö ut under 1970-talet. Nu i skepnaden av en småbil med halvkombilucka och fällbart baksäte men lätt, stark och ärligt talat betydligt roligare att köra än de ålderstigna engelsmännen med ekerfälgar.

Golf GTI satte takten redan 1976 men många hävdar att 205 GTI är den roligaste busbilen i sin generation. Extremt lätt och med en särpräglad tredörrarskaross, tuffa hjul och breda dekorlister med röd kärna skiljde den sig rejält från övriga modeller.

Mattorna var knallröda och instrumenteringen riklig. Rena leksakslådan!

Peugeot 205 GTI sålde bra i Sverige men de allra flesta har körts i botten av entusiastiska ägare. I Klassiker 4/2017 berättar vi varför du måste hitta en av de som finns kvar!
Peugeot 205 GTI – dags att slå till!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.