Bild
Nästa artikel
Pickis med fena

Pickis med fena

uppstickare

På projektstadiet hos GM art & design studio 1957, Chevrolet Daytona pickup.

Troligen en tilltänkt efterträdare till den inte allt för framgångsrika Cameo som var en pickup i finkostym. Någon modell med namnet Daytona eller liknande fenprydd pickup kom dock aldrig att materialiseras från GM, istället fick dom en mer praktisk framtoning. 

Kommentarer

#1
Morgan Eklöf
2014-11-10 21:58

Fast man bör forstås inte glömma Chevrolet El Camino.

#2
Göran Norén
2017-08-17 17:33

Denna modell verkar vara ganska hastigt sammanplockad. Man ser ganska tydligt att framdelen och ramen (troligtvis) också kommer från 56/57 års pickup, där hela bakdelen utformats med lera, som de brukar göra vid framtagande av nya experimentmodeller. Man kan se på bilden att bakdelen säkert väger en hel del, och har behövt stöttas av ett par stödbockar under varje sida baktill. Man kan också se att det inte lagts alltför mycket jobb på att få skarven mellan flaket och htten att se snygg ut, utan bara smaskat dit någon detalj, troligen i trä eller liknande, för att dölja skarven nödtorftigt. Bilen var säkerligen aldrig avsedd att komma utanför väggarna på designstudion utan endast för att visualisera tidens designanda.

https://flic.kr/p/XJPKa7

Men det skulle varit en väldigt läcker pickis att svänga upp med framför saloonen och plocka upp den snyggaste tjejen för en sväng . Det vore nog inte så hemskt svårt för en duktig mekaniker/plåtslagare att bygga en likvärdig variant, med använde av bakfenorna från en 57/58 Cadillac. Man ser tydligt att formspråket på bakskärmarna kommer från personbilarna från denna tid.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.