Bild
Nästa artikel
Mercedes-Benz 220D som byggts om till pickup av karosserifirman Binz.
Mercedes-Benz 220D som byggts om till pickup av karosserifirman Binz.
X-klass kan bli den första pickupen som Mercedes tillverkar själv.
X-klass kan bli den första pickupen som Mercedes tillverkar själv.

Pickuptillverkaren Mercedes

Inget är nytt under solen

Mercedes-Benz har presenterat en konceptbil som man säger är den första pickupen från ett premium-märke. Men det är inte den första pickupen med en stjärna i fronten!

I oktober hade en konceptbil från Mercedes-Benz världspremiär i konsthallen Artipelag utanför Stockholm. X-klass presenterades som den första pickup-bilen från ett premiummärke.

I slutet av 2017 ska produktionsmodellen X-klass presenteras. Men tack vare karosserimakaren Binz fanns faktiskt redan kompaktmodellen som pickup. Baserad på 220 D byggdes ett antal exemplar åt kunder som både ville ha en stjärna i grillen och ett flak bakom sig.
 
 

Kommentarer

#1
Roine Jönsson
2016-12-14 18:29

Inte heller kompaktmodellen är den första pickupen baserad på en MB-modell. Binz och en del andra karosserimakare gjorde pickuper redan på 50-talet, då baserade på Pontonmodellerna (Bullen).
Se gärna: http://www.mbzponton.org/pax058/people/photogalleryvariants.htm

#2
daniel lundin
2016-12-15 19:50

Både 306, 307 och 508 liksom dess arvtagare fanns med flak. Må vara att 508 m.f är väl stora som pickisar med åtminstone 306 och 307 ser jag som pickisar som var goda konkurenter till Transit och VW typ 2. Geländevagen har också funnits med flak vad jag vet och det måste verkligen vara en pickis

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.