Nästa artikel
Plan 53: I dag faller klubban!
auktion

Plan 53: I dag faller klubban!

Publicerad 3 oktober 2018 (uppdaterad 3 oktober 2018)
Med början den 3 oktober klockan 14.30 avgörs vem som får köra projektbilen Plan 53 i framtiden. Då börjar nedräkningen på den webauktion som Bilweb Auctions arrangerar. Redan nu har reservationspriset uppnåtts vilket tyder på ett stort intresse.
Bilweb Auctions stora höstauktion på samlarbilar avgörs idag den 3 oktober. Första bil ut klockan 11.00 är en Volvo 245 Turbo i mycket fint originalskick, den följs sedan av en hel rad Volvo där några är extrema lågmilare.

Bland det hundratal bilar som ska hitta nya ägare i dag finns många godbitar. Kungens gamla Mitsubishi Pajero ser fortfarande ut att kunna gå ganska billigt, en svensksåld Dodge Six Touring -38 förefaller mycket lågt värderad och en Ford Granada 2,8i i originalskick hör inte till vanligheterna.

Men mest spända är vi på Klassiker förstås på hur det ska går för Plan 53 – den Chevrolet -53 som läsare av Klassiker och besökare på vår webb kunnat följa under drygt år från uträknat lik till väl fungerande uppmärksamhetsmagnet.

I skrivande stund ligger budet på 102 000 kronor och eftersom reservationspriset är uppnått finns en chans att budgivaren får bilen för den summan. Av erfarenhet vet vi dock att det är på slutet som det hettar till på riktigt.

Budgivningen hos Bilweb Auctions skiljer sig från exempelvis den på Tradera där det gäller att lägga in det avgörande budet i exakt rätt ögonblick. Här tillämpas istället en nedräkningsmetod där det senaste budet gäller i en minut, kommer ett nytt inom den tiden så förlängs auktionen med ytterligare en minut och så vidare. Vissa budgivningar kan därför hålla på väldigt länge.

Gå in och kolla på auktionen på https://bilwebauctions.se/samlarbilsauktion-5/chevrolet-210-klassikers-projektbil-plan-53-6-cyl-1257

Uppdatering: Plan 53 gick efter en slutlig budstrid för 125 000 kronor.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.