Nästa artikel
Plan 53 – Hur ska det gå?
sommarprojektet del 30

Plan 53 – Hur ska det gå?

Publicerad 15 september 2017 (uppdaterad 18 september 2017)
Allt började med ett spontanbesök hos Uno Karlsson. Julle och Kåre hade hört talas om den gamla Chevan som stått bakom ett uthus – fanns den kvar? Jodå, inte bara det, den skulle dessutom säljas! Luften blev tunn och på några sekunder hade Julle och Kåre bestämt sig – de skulle köpa den och dessutom bringa liv i den lagom till Wenngarn. Nu är de på mållinjen – hur går det?
Alla som läst de täta uppdateringarna från Plan 53-gänget i Ås har imponerats av den dådkraft och det tempo projektet har haft från första stund. Dessutom har många reflekterat över att Julle utöver allt arbete i verkstaden haft tid att skriva om projektet och lägga ut filmer.

Att projektet hela tiden växte i omfång verkade inte bekymra Kåre och Julle. Att lyfta karossen från ramen var det första stora beslutet och det fattades tidigt. Att inte bara rostlaga utan också måla ramen, dra nya bromsrör och montera nya bromsar var sedan ett enkelt beslut. När Julle med glädje tog sig an karossen och svetsade rost som en furie satt vi bara och gapade.

Häromdagen fick vi se att motorn startar och att bilen börjar se allt mer färdig ut. Men hur har det gått sedan dess?

Vi förstår att tiden att uppdatera digitalt är knapp nu men vi har fått några livstecken från Julle. En livesändning på hans privata Facebook-sida visar hur ett stort gäng renoveringshjältar jobbar stenhårt med bilen på olika sätt. De verkade glada och hoppfulla.

Ett kortfattat sms från Julle till redaktionen nu på morgonen berättar om en lång natt med mycket mekande. Vi har också fått en bild på en bil som börjar se väldigt färdig ut.

Sedan dess har det varit tyst...

När detta skrivs är det bara drygt ett dygn innan Klassiker på Wenngarn öppnar och vi är många som biter på naglarna – ska de hinna få rull på bilen?

 

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.