Bild
Nästa artikel
Plånbokskalendern – vart tog du vägen?

Plånbokskalendern – vart tog du vägen?

Analogt

Det fanns en tid när den planeringen inför hela året bara krävde en liten titt i plånboken. Visst saknar du också den kalendern som du alltid hade med dig?

För inte så länge sedan hade alla den på sig. Den lilla årskalendern i tunn plast som fick plats i plånboken. Med alla helgdagar, namnsdagar, fullmånar och flaggdagar tydligt utmärkta. Dessutom kunde det finnas en linjal utmarkerad längs ena kanten.
 
Nu har vi smartphones.
 
Och de är väl bra men för att ta reda på vem som har namnsdag i dag, hur många veckor det är till påsk eller om julafton infaller på en måndag krävs det åtskilliga svajpningar och knapptryckningar. När man till slut kommer fram till det man vill veta har man glömt varför. Eller så har batteriet dött.
 
På några år har plånbokskalendern helt raderats ut från jordens yta. Trodde jag. Men så plötsligt ligger den där på disken hos OKQ8 Hälsingberg i Falun. För 2017!
 
”Varsågod, de är gratis! Kunderna kommer in och frågar efter dem redan i november”, säger mannen bakom disken. ”Vi fortsätter trycka dem så länge de går åt. Bra reklam!”
 
OKQ8 Hälsingberg marknadsför sig som ”Den riktiga macken”. Plånbokskalendern är en tydlig indikation på att det stämmer.
 
Så vill du veta något om vad som händer 2017 – fråga bara! Jag kan också hjälpa till om du vill ha något uppmätt. Bara det inte är längre än nio centimeter.
Taggar: Reportage
Plånbokskalendern – vart tog du vägen?

Kommentarer

#1
Bozze Lundgren
2016-12-20 11:16

Gammalmodig som jag är så använder jag sådana ännu, hämtar på banken. Vill inte ha"smartfånar" och andra nymodigheter.

#2
Stefan Gustavsson
2016-12-20 11:29

Använder fortfarande OK:s fickkalender. Funkar även utan batterier! Förr kallades folk som gick omkring och pratade för sig själv för byfånar. Idag kallas de för i-phonar!!!

#3
Per Berner
2016-12-20 12:46

Problemet med dem är att de borde vara minst i A5-format om man ska ha en chans utan läsbrillorna nuförtiden ;-)

#4
Hackenbush
2016-12-21 07:21

Plånbok? längesedan jag använde det. Jag har körkort och bankkort och möjligen någon sedel i ett Jojo-kort fodral vilket man kan ha i bröstfickan på skjortan.
Almanacka har man i mobilen där man även kan lägga till en händelse och då även få en påminnelse om händelsen.. Man måste hänga med tiden.

#5
Bozze Lundgren
2016-12-21 10:23

Man måste inte alls hänga med tiden.

#6
David Hellstrand
2017-01-02 12:25

Visst är det synd att dessa godbitar försvann men man får ju än i dag små fina visitkort från bärgningsföretagen=)

#7
Stefan
2017-01-02 14:14

Kalenderkort som de också kallas finns att beställa som företagsreklam bl.a. här: http://www.inplastor.se/produkter_kalender.asp
Nu räknar jag som trogen Klassikerprenumerant med att kalenderkort med Klassikers reklam på bifogas med nästa nummer av tidningen!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.