Nästa artikel
Lady Jagga på auktion!
samlarbil2017

Lady Jagga på auktion!

Publicerad 16 mars 2017 (uppdaterad 21 mars 2017)
Det blir nätauktion på Klassikers projektbil Lady Jagga! Utropspriset på Tradera är 4 000 kronor och budgivningstiden går ut mitt under Samlarbil2017, söndagen den 26 mars!
Det har blivit dags att skiljas åt. Efter mer än ett år i Klassikers tjänst och spalter måste vår projektbil Lady Jagga lämna plats till nya objekt i verkstaden. Och för att alla ska ha chansen blir det auktion!

Det handlar om en Jaguar XJ6 Serie III som såldes ny i Saudiarabien 1985. Efter ett år köptes den av en svensk med utlandstjänstgöring och han tog med sig bilen till Sverige när det var dags att vända hem. Sedan behöll han bilen ända tills Klassiker tog över.

Det har hänt en hel del sedan vi först mötte Lady Jagga på en förortsparkering och du har kunnat läsa om utvecklingen i Klassiker. Vi har storservat, bytt bromsar, lagat rost och bucklor längs högersidan, bytt däck och bättrat lackering. Vi har bytt innertak och lagat rosten runt vindrutan och mycket annat.

Om du missat någon artikel kan du köpa dem digitalt i pdf-form här – bara att ladda hem till dator, telefon eller läsplatta.

Trots alla förbättringar är Lady Jagga förstås inte felfri. För att nämna något är motorn tjurig vid kallstart och går inte på alla sex cylindrar förän efter några minuter. Kanske är det kallstartsfunktionen till bränsleinsprutningen, kanske något annat. Laddningslampan lyser svagt trots att bilen laddar. Luftkonditioneringen fungerar troligtvis inte. Det finns lackskador och en och annan rostfläck. Men vi bedömer grundskicket som mycket bra.

Vi rekommenderar att du tittar, luktar och känner på bilen innan du lägger ett bud och det finns gott om möjligheter till det. Fram till och med torsdag den 23/3 står den hos Örebro Automobilaffär på Köping-Hultgatan 2 i Örebro och den 25-26 mars kan du se den i Klassikers monter på Samlarbil2017 i Conventum.

Auktionen på Tradera börjar löpa den 16 mars och avslutas den 26 mars klockan 14.00. Utropspriset är 4 000 kronor. Vi kommer att bevaka utgången live under mässan – det är läge för dramatik!

PS Missa heller inte våra filmer om Lady Jagga – se länkarna till höger!

 

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.