Nästa artikel
Rädda en Rover – och lär dig polering!
kurs i Klassikergaraget

Rädda en Rover – och lär dig polering!

Publicerad 14 februari 2019 (uppdaterad 5 mars 2019)
En ny sorts poleringskurs med ett ömmande fall från verkligheten – deltagarna få vara med och rädda en Rover 2000 TC och samtidigt lära sig bilpolering och rekonditionering av ett proffs.
Ingen synlig rost men en minst 20 år gammal garagelack som blekts, mattats och oxiderat. En och annan repa. Apelsinskalsvarning på mer än ett ställe. Några bättringar som inte riktigt stämmer kulörmässigt. Går en sådan lackering verkligen att rädda? Absolut!

Det handlar om en Rover 2000 TC 1971 som har stått avställd i tio år med rasad växellåda. Fyrcylindriga Rover P6 har – om man uttrycker sig försiktigt – inte riktigt tagit sig på samlarmarknaden. Vi fick bilen gratis mot avhämtning!

En växellåda fanns redan i gömmorna och kunde bytas utan större problem. Med nya vätskor, slangar och lite andra åtgärder går nu Rovern riktigt bra. Den har en fantastisk potential att bli en billig och rolig instegsklassiker för den som vågar tänka lite annorlunda.

Den 5 april kommer Rovern till Klassikergaraget i Stockholm där vi arrangerar en lite annorlunda sorts polerkurs med den!

Under ledning av rekonditioneringsexperten Daniel Omarsson från Verktygsboden får du vara med och ge den trötta lackeringen nytt liv. Alla deltagare kommer att få jobba med varsin del av bilen, från grunden med våtslipning till sista stegets högglanspolering. De kommer också att få massor av tips och ny kunskap om rekonditionering av inredning, gummidetaljer, krom och annat som bidrar till helheten.

Du behöver inga förkunskaper för denna kurs. Det räcker att du är nyfiken och vill lära dig!

UPPDATERING: Kursplatserna är tyvärra slutsålda. Men intresset har varit så stort att vi hoppas kunna återkomma inom kort med nya kursdatum!

Kursfakta
Tid: Fredag 5 april kl 09.00 -17.00
Plats: Klassikergaraget vid Norrtull i Stockholm
Kostnad: 2 200 kronor per person inklusive frukost, lunch och fika
Bokning: https://verktygsboden.se/kurser/polerkurs-i-klassikergaraget-fredag-5-april

Daniel Omarsson kommer att lära deltagarna polering från grunden och även ge många tips om rekonditionering.

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.