Nästa artikel
Rädda en Volvo 165!
Reportage

Rädda en Volvo 165!

Publicerad 9 oktober 2019 (uppdaterad 15 oktober 2019)
Trots att en herrgårdsvagnsversion av Volvo 164 aldrig tillverkades av Volvo så finns de över hela världen! Nu finns chansen att ta över en Volvo 165 som byggts i USA. Men det är bråttom, den måste ut ur ladan där den stått i många år!
En bilverkstad i Pennsylvania, USA byggde på 1970-talet en Volvo 165-kaross av två krockade bilar. En 164 som var skadad bak och en 145 med kollisionsskador fram blev utmärkta byggstenar till en Volvo 165! Bygget kom av sig och den tomma karossen togs över av en man som hade en verkstad specialiserad på BMW och Volvo. Han lät lackera den i BMW-kulören Granadaröd och lät sin personal bygga ihop bilen. Volvo 165:an användes sedan flitigt året om.
Volvo 165 tillverkades aldrig av Volvo. Lyxsedanen 164 har 10 cm längre axelavstånd än kombin 145. Kombinationen blir en herrgårdsvagn med kraftfull motor och karossen får bättre proportioner med den längre fronten. 
Motorn i bilen som finns i Vermont är en B30F med insprutning och den är trimmad med en vassare kamaxel. Inredningen är beige läderklädsel och den är utrustad med luftkonditionering och taklucka – någon som kombimodellen 145 aldrig gick att få med.
På 1990-talet togs den över av Will Parmelee som är den nuvarande ägaren. Sedan många år står bilen i en lada i sydöstra Vermont, men nu har ägaren till ladan sagt att bilen måste flyttas. Will Parmelee har ingenstans att göra av den och därför vill han sälja den. 
Will har blivit erbjuden pengar motsvarande skrotvärdet, men chansen finns nu att rädda en ovanlig om än inte fabriksbyggd Volvo! Will använder inte e-post men man kontakta honom på hans fasta telefon på +1 802 387 4648, tänk bara på tidsskillnaden på sex timmar innan du ringer. 
Uppdatering 2019-10-10: Will Parmeele har fått många telefonsamtal från intresserade och han uppges nu begära betydligt mer än bara motsvarande skrotvärdet för bilen. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.