Bild
Nästa artikel
Bilen från Rain Man under klubban

Bilen från Rain Man under klubban

Auktion

Tom Cruise och Dustin Hoffman hade huvudrollerna i filmen Rain Man. Men den tredje storstjärnan var en Buick 1949.

Den minnesvärda filmen Rain Man från 1988 sopade hem fyra Oscars för bästa manliga huvudroll, bästa regi, bästa manuskript och bästa film.  Det finns dock ingen kategori för bästa transportmedel, för då hade det nog kunnat bli en femte staty i bagaget med.  

 

Vid sidan av Tom Cruise och Dustin Hoffman så spelar bilen en ganska stor roll i filmen med, den stora cremefärgade öppna Buicken har gjort ett nästan lika stort avtryck hos många som Hoffmans förunderliga karaktär "Rain man" 

 

Vid inspelningen användes två likadana Buick Roadmaster från 1949, och nyligen såldes den ena bilen på Heritage Auctions i Dallas.  Prislappen var värdig en filmstjärna då budgivningen stannade först vid hela 170 000 dollar!

 

Roadmaster var Buicks flaggskepp under många år, 1949 fick man betala 3150 dollar för en sådan cabriolet.  I det priset ingick den största raka åttan på 320 kubiktum, tvåstegs dynaflow automatlåda, elstyrd cabriolet och elhissar till rutorna, 8095 stycken byggdes av denna modell som är evigt förknippad med "rain man".

Taggar: Reportage, Hem
Bilen från Rain Man under klubban

Kommentarer

#1
Oscar G
2012-12-18 17:31

När min härlige son övningskörde första gången, startade han lugnt på ettan, växlade smidigt till tvåan och stannade sedan på angiven plats - varvid han fällde kommentaren som blev lika oförglömlig som när Rain Man fällde den i filmen:
"I'm an excellent driver!"

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.