Bild
Nästa artikel
Rej Camping – var är du?

Rej Camping – var är du?

efterlysning

Åke Lindeberg jobbade på Saab i Linköping på 1940-talet. Han byggde också egna fordon. Vi efterlyser Rej Camping.

I Klassiker 2/11 kunde du läsa om ingenjören Åke Lindeberg som konstruerade en säregen tvåhjuling döpt till Taxen. Åke jobbade på Saab i Linköping på 1940-talet och han lät i likhet med flera andra kolleger inte kreativiteten begränsas till arbetet.

Det kokade av bygglusta, allra helst i stadsdelen Tannefors intill den stora flygplansfabriken. Var det inte en Flygande tunnan på hjul så var det en – pedaldriven Saab 92!

Arne Rejnefelt var även han ”ingeniör” och hans hembygge hade onekligen drag av den nya lilla Saaben som samtidigt växte fram i experimentverkstan. Fördelen med Rej Camping var dess mångsidighet. Den kunde med ”fördel användas som tält”. 

Alltså fullt bäddbar för två passagerare. Den hade även fyrhjulsbromsar och rattspak. Vi älskar den. Men blev det någon byggd efter den ritning som Rejnefelt saluförde? Finns det ens någon ritning bevarad? Hjälp oss!

Taggar: Reportage, Hem
Rej Camping – var är du?

Kommentarer

#1
Mats Loman
2011-06-27 10:03

"kunde med fördel användas som tält" Underbart!

#2
Johan DAHL
2011-06-29 14:39

Det hade varit kul om det stor så i dagens "bilkataloger".

Nya BMW 520i, 0.49/mil, kan med fördel användas som tält... Haha.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.