Bild
Nästa artikel
Rekordstor sommarauktion!

Rekordstor sommarauktion!

samlarbilar till salu

Ett helt bilmuseum, en mikrobilssamling och en rad fantastiska lågmilare – snart drar budgivningen igång på sommarens största samlarbilsauktion. Bredden är fenomenal – inte minst tack vare att Jännaholms Bilmuseum avyttrar en mängd verkligt udda fordon.

Under mer än 40 år samlade Olle Nilsson på bilar. När han gick bort i februari lämnade han en samling på närmare 150 fordon efter sig, de flesta i mycket fint skick. Den 27-28 juni går 100 av dem och ytterligare ett stort antal andra samlarbilar under klubben.

Pall-Olle Nilsson var tekniskt intresserad och det märks på bilarna i Jännaholms bilmuseum. Pall-Olle gillade att jämföra tekniska lösningar från olika tillverkare och länder och i samlingen finns allt från en okörd Trabant via Jowett Javelin och Tatra 613 till Cadillac Eldorado och en Mercedes-Benz 230 Cabriolet från 1939. Många bilarna har känd svensk historik och är mycket gott museiskick. Det beyder fina lackeringar men i vissa falla frågetecken kring mekaniken eftersom de stått still mycket.

Bilweb Auctions sommarauktion omfattar dessutom en ytterligare ett knappt hundratal bilar som visas i företagets lokaler i Göteborg respektive Stockholm.

Alla bilar finns att se på Bilweb Auctions hemsida och dessutom ordnas visningar på plats i museet vid flera tillfällen i juni. Budgivningen drar i gång i mitten av juni med final den 27-28 juni.


Visningar Jännaholms bilmuseum Skånes Fagerhult
Söndag 17 juni kl 13-19
Måndag 18 juni kl 15-20
Måndag  25 juni kl 15-20

Visning Stockholm
Augustendaltorget 2, Nacka Strand
Tisdag 26 juni kl.15-20

Visning Göteborg
Agnesbergsvägen 28, 424 38 Agnesberg
Tisdag 19 juni kl. 13-18
Tisdag 26 juni kl. 15-20

Mer info på www.bilwebauctions.se
Taggar: Reportage

Kommentarer

#1
Johan Thuresson
2018-06-16 23:17

Finns det inte en pytteliten risk att stora auktioner likt denna kommer att seriemörda den folkliga delen i gammelbilhobbyn? Tror personligen att bilar löper en större risk att försvinna ut ur landet i.a.f.

#2
Mårten Borgny
2018-06-21 07:42

Det finns alldeles självklart en risk att unika bilar hamnar i utländsk ägo. Detta oavsett om dom säljs via auktion eller annan plats via internet - exempelvis Blocket.
Detta beror helt enkelt på att Svenska köpare inte vill betala lika mycket.
Det handlar ju om att den som säljer sin bil inte vill "sponsra" en Svensk köpare med ett lägre pris.
Den folkliga delen av fordonshobbyn krymper tyvärr hela tiden....

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.