Bild
Nästa artikel
Rover, brittiskt manér US style

Rover, brittiskt manér US style

Svar på nöten

Även denna gången knäcktes den snabbt

Rover P6-serier kom 1963 och från 1968 fansn den även att få med en 3,5 liters V8. Rovers försäljningsframgångar i USA må varit ganska modesta, men nu hade man alltså en V8 att kunna erbjuda kunderna, och den motorn hade ju amerikanskt ursprung då den ursprungligen suttit i Buick och Oldsmobile. Dom amerikanska Rover 3500-bilarna kom med mycket högre basutrustning än de europeiska, bland annat ingick elhissar, styrservo, bromsservo, på bekvämlighetslistan ingick tjocka mattor, vadderade solskydd med sminkspeglar, instegsbelysning, kartlampor och mycket annat. Rover 3500 blev en ganska dyr bil, baspriset låg på 5400 dollar, och då kostade A/C 478 dollar extra, tonade rutor 49 dollar och eluppvärmd bakruta lika mycket, och då hamnade prislappen i Cadillacs segment. 3500 fick i USA behålla den äldre grillen och försågs med de tre speciella scoopen på huven, dessa var fullt fungerande. Mittscoopet ledde luft till motorn, de två andra för kupén. 2043 Rover 3500 byggdes med denna USA-specification. En annan detalj som fanns på dessa var den lilla kromade dosan i grillen, detta var en sak som kallades "Icelert" och mätte temperatur och luftfuktighet och var alltså en halkvarnare!
Taggar: Reportage, Hem

Kommentarer

#1
Mikael Svensson
2011-12-14 19:58

Jo sådana har man ägt ett anntal med De Dion bak axel och andra brittiska finuligheter. Trevliga vagnar men som för det flästa andra så trillar man tillbaka till det märke man växte upp med...Citroen.....Där kan man snacka om finuligheter..

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.