Bild
Nästa artikel
Saabresan del 2 - Flatruet

Saabresan del 2 - Flatruet

Reportage

- Sluta fega, det är bara att backa. Det går bra.

Etapp 2 är avklarad. Vi anlände vid halv nio till Laxsjö i Jämtland efter 48 mils sned (ja i alla fall inte rak) körning. Från Särna körde vi mot Tännäs, sen vidare mot Funäsdalen, Ljungdalen, Åsarna, Östersund, Krokom, Föllinge, Laxsjö.

Innan Tännäs stannade vi till i Högvålen, Sveriges högst belägna by med sina 830 m.ö.h. Ett äldre par kom ut och berättade om sina Saabrelationer och hur självaste Erik Carlsson svischade förbi just där vi stannade - fast för 50 år sen och då i Midnattsolsrallyt. Dekalen på min huv kändes plötsligt väldigt rätt.

i Ljungdalen kurrade magarna  så vi tog in på bykrogen - med fullständiga rättigheter (!), jodå så att... Några tior dyrare kanske än en vanlig pizzeria, men de serverar å andra sidan inte "Fjällpizza" med renskav och bearnaisesås som sammangottat  sig i en stenugn. Utsökt och helt jävla magiskt!

Mätta och belåtna drog vi vidare men hann inte långt förrän Hugos bil pockade på uppmärksamhet. Det nyligt monterade avgassystemet hängde betänkligt snett och hade börjat klonka. Jodå, bakre ljuddämparen satt bara i en av två bussningar, den ena var av. Easy fix, tänkte vi och slet upp en stenbumling som vi la på p-fickan. Pop!
- Sluta fega, det är bara att backa. Det går bra.

Ett spännband och tusen knottbett senare rullade vi vidare norrut. Ett snabbt stopp i Skålan för att föreviga "den sittande hunden" med sina BP-pumpar. "Premium 98", V-power kan ju fara åt h-vete. Premium ska det va.

Nu ska vi sänka en kall och ta en vurre.

Taggar: Reportage, Hem

Kommentarer

#1
Stefan Thörnblom
2012-07-11 22:16

Trevligt att läsa om er resa.... hoppas allt går bra. Blir spännande att höra om ert äventyr när ni är tillbaka...... // Stefan T

#2
Gäst
2012-07-21 09:22

Man skulle sett detta tidigare....ni visste säkert inte att macken i Ljungdalen dessutom är saabspecialist och auktoriserad?

TTAero

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.