Nästa artikel
Saabresan del 2 - Flatruet
Reportage

Saabresan del 2 - Flatruet

Publicerad 11 juli 2012
- Sluta fega, det är bara att backa. Det går bra.

Etapp 2 är avklarad. Vi anlände vid halv nio till Laxsjö i Jämtland efter 48 mils sned (ja i alla fall inte rak) körning. Från Särna körde vi mot Tännäs, sen vidare mot Funäsdalen, Ljungdalen, Åsarna, Östersund, Krokom, Föllinge, Laxsjö.

Innan Tännäs stannade vi till i Högvålen, Sveriges högst belägna by med sina 830 m.ö.h. Ett äldre par kom ut och berättade om sina Saabrelationer och hur självaste Erik Carlsson svischade förbi just där vi stannade - fast för 50 år sen och då i Midnattsolsrallyt. Dekalen på min huv kändes plötsligt väldigt rätt.

i Ljungdalen kurrade magarna  så vi tog in på bykrogen - med fullständiga rättigheter (!), jodå så att... Några tior dyrare kanske än en vanlig pizzeria, men de serverar å andra sidan inte "Fjällpizza" med renskav och bearnaisesås som sammangottat  sig i en stenugn. Utsökt och helt jävla magiskt!

Mätta och belåtna drog vi vidare men hann inte långt förrän Hugos bil pockade på uppmärksamhet. Det nyligt monterade avgassystemet hängde betänkligt snett och hade börjat klonka. Jodå, bakre ljuddämparen satt bara i en av två bussningar, den ena var av. Easy fix, tänkte vi och slet upp en stenbumling som vi la på p-fickan. Pop!
- Sluta fega, det är bara att backa. Det går bra.

Ett spännband och tusen knottbett senare rullade vi vidare norrut. Ett snabbt stopp i Skålan för att föreviga "den sittande hunden" med sina BP-pumpar. "Premium 98", V-power kan ju fara åt h-vete. Premium ska det va.

Nu ska vi sänka en kall och ta en vurre.

Rätt dekal, på rätt ställe.

- Sluta fega, det är bara att backa. Det går bra.

Macken i Skålan. "Premium 98", V-power kan ju fara åt h-vete. Premium ska det va.

Bilarna är: "Captaian" Isaks 1991 900S med 79:ans front. "Ingvar 2,0", Hugos 900S årsmodell 1990 och "Greger", Tompas 900S, 1990

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.