Bild
Nästa artikel
Saabresan del 3 - mot Arvidjaur

Saabresan del 3 - mot Arvidjaur

Reportage

-Är det nåt rally på gång, på jämtska

Från Laxsjö for vi vid klockan  två idag i bilar nytvättade i sjövatten. Vi väljer att fylla tankarna på bygdens lokala pump. Alternativet "blyfri 96" är man inte van vid. 98 går också att välja, men det kommer inget ur slanguslingen. 95 får det bli, och lokalbefolkningen som just då gör varvet inne på ICA-butiken kikar nyfiket.
-Är det nåt rally på gång, på jämtska?

Än större blir deras ögon när Hugo, mr Sense of Direction, höjer upp bilen och sliter loss en rasslande bromsköld. Full tank, samtliga bilar har dragit litern, ganska exakt.

Mot Strömsund för att kika in skroten där. Inga fynd men väl två 96:or staplade på varann, från tidigt 60-tal. Sorgligt. Hugos "Ingvar 2.0" känner av stämningen väl och släpper helt sonika sin bakvinge. Nu myser den i baksätet och ska väl fästas igen under morgondagen. Ständigt denna Hugo...
 
 
 
 
 
 
 

 

Vidare till Hoting och en snabb visit på Ivars bilmuseum. En Måsvinge stod och såg jäkligt stöddig ut i entrén. "Smaka vår T16, flöskdoris" Mat innan Vilhelmina, vårt Primuskök fick sträcka ut för första gången. Över broar och åter broar. Mellan Blattniksele (förmodligen Sveriges coolaste namn på ett samhälle) och Sorsele är vägen dålig och farten får tas ner. Vägarbeten för att förbättra framkomligheten är under progress och gruspartier modell krater duggar tätt. Det är inte varje dag man blir avhängd av en landsvägsbuss. I ett moln av damm lämnar den oss bakom sig. Adjö!


40 mil idag ungefär. Nu har vi stannat för natten utanför Arvidsjaur. En räv stryker sig längs karossen. Den verkar gilla vår däckglans.

 

Isak Edman

Taggar: Reportage, Hem

Kommentarer

#1
Fredrik Mollsten
2012-07-12 19:30

Haha - kanon! Lycklig resa!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.