Bild
Nästa artikel
Saabresan del 4 - Jukkasjärvi

Saabresan del 4 - Jukkasjärvi

Reportage

Jukkasjärvi, kl 2045, nånstans i skogen.


Dagen har mest bestått av ren transport. 33 mil har vi kört och det har flutit på fint. Tompa var nära att smälla med en ren, nu vet vi att hans vänster bakbroms funkar prima i alla fall. Bra lakrits där.
Invid E45, mellan Jokkmokk och Porjus, tar vi av och beger oss ner i den kanjon som hör till Ligga kraftverk. Helt stilla, helt tyst, lite läskigt. Det var inte helt lätt att ta sig ner däri, men ännu svårare att ta sig upp. Tur dom inte släppte på vattnet...

I Porjus passerar vi landets kanske vackraste tågstation. Det var här SVT spelade in "Sapmi Sessions", om nån nu minns det.
Nu står vi parkerade i skogen och har sänkt varsin karré. Det ligger potatissallad på hela Isaks tak och det börjar bli dags att bädda ordning i kupén. Imorgon ska vi till Kiruna och försöka få tag i en kabel så vi kan föra över lite bilder från Hugos kamera. Sen bär det av mot Norge.

 

Isak Edman

Taggar: Reportage, Hem

Kommentarer

#1
r100rs
2012-07-13 23:22

Jo skulle dom släppa på vattnet skulle ni ligga risigt till...
Janne

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.