Bild
Nästa artikel
Saabresan del 5 - polcirkeln

Saabresan del 5 - polcirkeln

Reportage

Du, har du R-mackor, väser Hugo spydigt
- Snarare slicks, fyller Tompa i.

Nu sitter vi och jäser i solen på Cafét just vid Polcirkeln utanför Jokkmokk. Vi har sänkt två morotskakor var och funderar starkt på en tredje.

När vi vaknade i morse bombarderades vi av knott, mygg och bromsar. Vilken plåga! Men så är vi ju också veklingar från Sörmland. Bilarna håller ihop bra. Tompas bromsar har självläkt, men ett byte av skivor och belägg ska nog ändå genomföras när vi kommer hem. Hugos läcker olja, om än lite mindre än innan. Adaptern till oljetrycksgivaren hamnar nog snart i skuffen.

- Du, har du R-mackor, väser Hugo spydigt
- Snarare slicks, fyller Tompa i.

Isak blänger frågande på Judas och Brutus och konstaterar att fram är det fasen inte mycket kvar av det som brukade föreställa däckmönster. Nu har vi skiftat fram/bak.

Ett dopp hinner vi med också. Hugo känner sig som näcken, men inga bilar stannar. Märkligt. Han får jobba lite på brännan tror jag.

Taggar: Reportage, Hem

Kommentarer

#1
Erlend Dammen
2012-07-14 21:43

Där har jag också varit, med motor (tändingsproblem) som drabbade min bruksbil, en åttiotals-lik skapning kallad Lada 111 (årsmodell 03). Vi skulle til Nikel i Ryssland och kom både dit och tilbaks til Elverum i Norge, men på hemvägen gick den titt och ofta på tre. Men hem kom vi.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.