Bild
Nästa artikel
Saabresan del 6 - Riksgränsen och regn

Saabresan del 6 - Riksgränsen och regn

Reportage

Vi tar ej kort. Stackars tyskar!

Vi lämnar Jukkasjärvi vid elvatiden och tar oss till Kiruna för en ordentlig högtryckstvätt på OK. Hink med sjövatten i all ära, men det är skönt att få rent i hjulhusen och allt djurbös som de tre röda från Trollhättan fått på sitt samvete de senaste dagarna. Nej, inga renar, men en sisådär 30000 knott i alla fall.

Flera personer kommer fram och språkar lite och tar några bilder. Det är kul att vi inte går helt obemärkta förbi. "Ja jag hade en sån här när jag var ung", är en stående fras.

Från Kiruna och norröver är vägen inkapslad av Malmbanan på vänstra sidan och Torneträsk på högra sidan. Bro på bro avverkas över ett vatten som skimrar som en blandning av Beryllgrön, Scarabégrön och Nocturneblå - tre klassiska Saab 900-färger som var entusiast bör ha lagrad nånstans i sitt djupaste minne. Till er som inte haft nån Saab: Synd, ni borde ha köpt en! Det är förföriskt vackert. Vädret pendlar mellan regn och solsken.

En blöt vägbana är ingen hit i Isaks bil, som nu har de sämsta däcken bak. Kast eller ingen styrning är som pest eller kolera, så farten är nedtagen. Hugo och Tompa har kutat över gränsdragningen och är förvånade över att gränspolisen inte bötfäller dem för att inte ha varselväst på sig. Nej, vänta, nu leker de gränspolis själva och är i högsta hugg med indrivningen. "Husvagn, jahaja, då blir det 200 svenska. Vi tar ej kort". Stackars tyskar!


 

PS. Vi får även lägga in en liten brasklapp här. Isak hävdar med en dåres envishet att "DET ÄR I PORJUS SOM SAPMI SESSIONS ÄR INSPELAT". Vi har fått uppgifter från ortsbefolkningen i Riksgränsen att det minsann inte stämmer. Hur som, vi vill ju inte fara med osanning. Nu är det sagt.

Taggar: Reportage, Hem

Kommentarer

#1
Roar Lynum
2012-07-17 15:47

Hej, nu observerade jag SAAB karavanen cruisande genom Meråker, på den norska sidan av gränsen vid Storlien.
Dom verkade vara på väg mot Stjördal eller Trondheim. Dom passerade mitt hus kl: 15:45 på tisdag eftermiddag 17 Juli...så vi har nog koll på karavanen !!!
E14 verkar vara vägvalet just nu.....

#2
Nilsson Per
2012-07-18 00:32

E10 längs Torneträsk till Riksgränsen är en av sveriges allra vackraste vägsträckor.

#3
J.A.B
2012-07-18 22:07

Jag förstår varför ni ogillar husvagnar. Jag har en husvagn och en Allmogeblå Saab 900 -87:a. Det är verkligen en usel dragbil! Kul tripp, hade gärna åkt med - utan husvagn.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.