Bild
Nästa artikel
Saabresan del 9 - via Julle

Saabresan del 9 - via Julle

Reportage

Men vafan vi sätt väl ihop endänä imorrn. Vad sitt det i? Det e´väl bar å byta motorjäveln annars?

Jaha, var börjar man? Efter en fullständigt otrolig resa som vi utan förbehåll trodde skulle gå käpp rätt åt pipsvängen anlände vi igår, strax innan 2300, till Ås utanför Östersund. Ingen av oss trodde att det skulle vara möjligt men tydligen behövs ingen topplockspackning för att framföra en 900. Vi fimpade allt vad laddtryck innebär på Ingvar 2.0 och hade sedan stenkoll på nålen så att den höll sig på vakuumsidan. Stopp var femte mil för olje- samt vattenkontroll gjorde att det inte gick särskilt fort - men vi klarade 45 mil med övertryck i systemet.
 
Med vyerna i Nordjämtland som stadig support dunkade vi på mot solnedgången som bar samma färgschema som de tusentals lupiner som vajat längs vägen sen vi kom inom gränsen. Lite symptomatiskt att sträckningen av asfalt från den norska sidan stannar tvärt där en skylt förkunnar: ”Sverige (GRÄNSEN)”. Vi tar vägen från Gäddede ner mot Strömsund och sen vidare mot Östersund.
Julle är otrolig, en mer inspirerande människa får man leta efter! En timmes Saabprat åtföljs av en timmes rundvandring bland Saabprojekt på Saabprojekt och även en hel del andra projekt faktiskt. Bland gömmorna siktas en (nej flera) kompletta komponentstereos till 99 och vi blir alla helt saliga. Sånt här ska inte finnas!
Tanken är att vi ska lämna bilen här och sedan åka vidare i två bilar för att sedan komma upp och hämta åbäket om någon vecka. Julle tycker annorlunda.
"Men vafan vi sätt väl ihop endänä imorrn. Vad sitt det i? Det e´väl bar å byta motorjäveln annars?"
Nu hörs mutterknackaren från garaget. Jag ska väl gå och hjälpa till.
 
/Isak Edman
Taggar: Reportage, Hem

Kommentarer

#1
Niels G
2012-07-20 18:43

Jo man har ju förstått att Julle är en skön kille av reportagen i Klassiker. Tur att ni "bara" var 45 mil bort!

#2
Eric Tilly
2012-07-21 00:22

Jag och några vänner åkte på en liknande road-trip för ett par år sedan i dessa trakter så jag vet precis känslan av att glida fram över Saltfjället eller att sitta och njuta kvällen vid fjorden strax utanför Narvik. Vi körde givetvis en klassisk svensk vi också (240 -78) och lustigt nog blev vi också stående med öppen huv utanför Östersund. Vi hade det kanske något mer lättlagade felet dåliga brytarspetsar men det fixades med hjälp av en annan hjälpsam jämtlänning (verkar vara gott om sådana).

Mycket trevlig resa och läsvärda inlägg. Ett litet haveri är inte hela världen, det gör bara att resan berikas med nya intryck.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.