Bild
Nästa artikel
Satsning mot Saab-utrotning

Satsning mot Saab-utrotning

Reportage

Efter Saab Automobiles konkurs är det Orio AB som sköter reservdelshanteringen. För att tydliggöra att man vill gynna på Saabarnas fortlevnad erbjuder man nu originaldelar med livstidsgaranti!

Nedläggningen av Saab Automobile AB år 2011 betyder att den generation Saabar som rullar på vägarna idag är den sista. Det är sorgligt men det har också lett till även att många entusiaster fått upp ögonen för märket – både i Sverige och internationellt. Saabentusiasterna har snarare blivit fler än färre efter konkursen.
 
Numera är det Orio som sköter reservdelshanteringen för att hålla Saabflottan rullande. De har visat sig synnerligen aktiva och har lyckats fånga upp den stora eftermarknaden vad gäller serviceställen och reservdelar. Och idag går man ut och lovar livstidsgaranti på originaldelar.
 
”Som enda leverantör av Saab originaldelar lanserar nu Orio kampanjen ”Parts for Life” och erbjuder livstidsgaranti på originaldelar för att hjälpa till att bevara de återstående Saab-bilarna.” skriver Orio i ett pressmeddelande.
 
– Saab som bilmärke har ett långt och viktigt arv att bevara och vi vill inte att bilarna ska försvinna från vägarna av fel anledning. Därför har vi skapat kampanjen ”Parts for Life”, där vi erbjuder livstidsgaranti på originaldelar för de ägare som reparerar sin Saab på ett auktoriserat Saab Service Center, säger Jonas Tegström, VD på Orio AB. 
 
Det som krävs av ägaren är att bilen servas eller repareras på ett auktoriserat Saab Service Center och att arbetet registreras på hemsidan www.partsforlife.com
 
”Syftet med kampanjen är att visa Saabs status som ett ikoniskt bilmärke över hela världen samtidigt som man skapar en möjlighet att utbilda och uppmuntra till användandet av originaldelar som håller bilen i samma skick som när den byggdes.” skriver Orio vidare 
 

Samtidigt som Orio satsar på sin egen och Saabarnas fortlevnad slår man ett slag för utrotningshotade raser i naturen. Som en del av ”Parts for Life” utlovar man en årlig donation till Nordens Ark.
 
”Nordens Ark är en svensk organisation, men jobbar med skyddandet av utrotningshotade arter över hela världen, vilket är en perfekt matchning med Saab.” skriver Orio.

Hurvida det kommer att finnas vevaxlar till Saab 93 med livstidsgaranti framgår dock inte.
 
 
Taggar: Reportage, Saab
Satsning mot Saab-utrotning

Kommentarer

#1
Johan Thuresson
2017-09-23 23:41

Att rädda något SAAB-relaterat måste alltid ske med största möjliga försiktighet, annars kan Mård Olofsson dyka upp och sätta käppar i hjulet. Få människor har gått in så helhjärtat i sina försöka att utrota ett bilmärke...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.