Nästa artikel
Se Klassikers Volvo 165 på Elmiamässan!
Reportage

Se Klassikers Volvo 165 på Elmiamässan!

Publicerad 5 april 2012 (uppdaterad 8 april 2012)
Vi blev klara! Klassikers Volvo 165 är nu på plats på Bilsport Performance & Custom Motor Show i Jönköping. Se den och träffa Fredrik Nyblad i OK Förlagets monter!

Det blev en dramatisk resa ner till Jönköping. Klassikers projektbil Volvo 165 blev klar under onsdagen och på eftermiddagen satte Lars ”Julle” Olofsson kurs mot Jönköping. Men tjugo mil från hans hemmabas i Östersund blev det stopp. Motorn surnade ihop, troligen är något fel med returen i insprutningen.

Vid niotiden på onsdagkvällen satte en desperat jakt igång på en biltrailer i Mora. Det borde väl vara en smal sak i så genuint bilintresserade trakter, men om man är ute efter en biltrailer dagen innan Skandinaviens största mässa för entusiastfordon öppnar kan det bli desto svårare. Men tack vare tips på Klassikers Facebook-sida så fick vi fatt i Nostalgias Göran Ambell som kunde ge oss rätt nummer till Classic Car Week-profilen Roland Pettersson som hade en biltrailer att hyra ut.

För mig som storögt läste Bilsport som pojke på 1980-talet och sög i mig Bostic Envalls reportage om bilbyggare som i sista minuten blev klara till Elmiamässan blev det engelska talesättet: Be careful what you wish for – it might become true – alldeles för sant!

Förutom att vi inte kan köra bilen just nu är den förstås ett antal andra detaljer som inte riktigt är färdiga. Men det kändes ändå som ett avslut när jag med hjälp av Klassikers Stefan Wulff satte dit den sista midjelistbiten som jag hade med mig från Stockholm.

Ibland råkar man ut för en livets ketchupeffekt, inte nog med att jag står med en nyrenoverad bil i Jönköping. Jag har dessutom med mig en alldeles nytryckt bok som nu får smygpremiär. Eftersom den ännu inte riktigt fått premiär får ni faktiskt komma till C-hallen i Elmiamässan och titta själva i monter C 05:20 för att få reda på vad den handlar om!

Bilsport Performance & Custom Motor Show pågår den 6-9 april.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.