Nästa artikel
Stairway to heaven!
blockharen

Stairway to heaven!

Publicerad 2 december 2020
För dig som vill uppåt – det är klart att du ska ha en flygtrappsbil! Kalmar Öland Airport säljer sin lågmilade Ford Transit och habegäret går i taket!


Kalmar Öland Airport ska sälja sin Ford Transit 1989 på Blocket. Den har använts som flygtrapppsbil, nu gäller det bara att komma på ett tillräckligt bra skäl till köp. För köpa måste man ju. Bilen är ju helt i originalskick, har bara gått 1 816 mil och bjuder på användningsområden som andra fordon har svårt att matcha.Inredningen ser ut att vara i toppskick och någon rost verkar det inte finnas. Att den inte startar längre och dessförinnan bara gick på tre cylindrar måste ju vara lättfixat. Den har aldrig gått utanför flygplatsområdet så stilleståndet måste ju bero på att ingen blåst ur den ordentligt på länge.

De 17 000 kronor man begär kan bara representera någon promille av vad den kostade ny.

Så vad skulle man kunna använda den till? Vid målning är den ju perfekt, om det är asfalterat runt huset. Vid dyra utomhuskonserter är det bara att parkera utanför och ta trappan upp till första parkett. För ett ambulerande teatersällskap erbjuder den en möjlighet till storstilade entréer.

Mot Kalmar!

Hela annonstexten:

Ford Transit 160 Årsmodell 1989 Bensin Automatlåda 1816 mil
Reg nummer OBM 074 Chassi nr: cxxgbvcka25233
Använts som trappbil mot flygplan på Kalmar Öland Airport
Trappfunktionen är hydraulisk 4 st stödben. Allt fungerar som det ska med trappfunktionen och hydrauliken. Höjden på plattformen i utkört läge är ca 3 meter.
Bilen startar ej nu då den har stått länge och har ett okänt motorfel. Ej vidare undersökt. Tidigare så har bilen bara gått på tre cylindrar. I bilen finns ej heller något batteri. Service och instruktionsbok för bilen finns.
Bilen är ej vägregistrerad då den endast använts på flygplats område. Ingen rost vad vi kan se på den. Skattebefriad. Bilen säljes i befintligt skick.

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.