Nästa artikel
Stig Blomqvist åter på banan!
Reportage

Stig Blomqvist åter på banan!

Publicerad 30 juni 2010 (uppdaterad 24 oktober 2013)
Nu i helgen gör Stig Blomqvist comeback på racerbanan. Platsen är Ring Knutstorp och verktyget en Saab 96 Sport.

Nu till helgen begår 1984 års rallyvärldsmästare, Stig Blomqvist, comeback i banracing på Ring Knutstorp vid MSCC;s traditionella Svenskt Sportvagnsmeeting, en tävling som genom åren utvecklats till kanske landets största event för historiska racerbilar. Blomqvists comeback sker 45 år efter racingdebuten på samma bana och med en likadan bil som då.
Naturligtvis handlar det om en Saab för ”Mäster”, närare bestämt en Saab 96 Sport.
- Det ska bli kul säger Stig, lite extra skoj att det är på samma bana som då, även om den blivit lite längre än den korta bana som det var då.
Även om Stig nått störst berömmelse som suveränen i rallyskogen, är han knappast bortkommen på racerbanan heller. Genom åren har han tävlat framgångsrikt i såväl Formel 3, Grupp A och STCC.
 
- Saab 96, som presenterades som 1960 års modell, firar dessutom 50-årssjubilum i år. Vad kan då passa bättre än att en av våra absolut bästa tävlingsförare genom tiderna, intimt förknippad med bilarna från Trollhättan tävlar med en Saab 96 sport?

Det säger Boråsaren Anders Jensen, stor Saab-entusiast och en av eldsjälarna bakom 1000cc Cupen i historisk racing, som också är den som ställer upp med sin bil för att Stig Blomqvist ska kunna delta i helgens tävlingar.

– Ja, egentligen är det den bil jag ursprungligen byggde till min bror Rolf, som tyvärr gick bort för några år sedan. Den är i princip likadan som den jag själv tävlar med fortsätter Anders, som också tycker att det känns lite extra speciellt att få en världsmästare som team-kamrat på Knutstorp.  Dessutom kan jag inte tänka mig ett bättre sätt att hedra brorsan, än att ha Stig bakom ratten på bilen avslutar Anders.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.