Bild
Nästa artikel
Stig Blomqvist åter på banan!

Stig Blomqvist åter på banan!

Reportage

Nu i helgen gör Stig Blomqvist comeback på racerbanan. Platsen är Ring Knutstorp och verktyget en Saab 96 Sport.

Nu till helgen begår 1984 års rallyvärldsmästare, Stig Blomqvist, comeback i banracing på Ring Knutstorp vid MSCC;s traditionella Svenskt Sportvagnsmeeting, en tävling som genom åren utvecklats till kanske landets största event för historiska racerbilar. Blomqvists comeback sker 45 år efter racingdebuten på samma bana och med en likadan bil som då.
Naturligtvis handlar det om en Saab för ”Mäster”, närare bestämt en Saab 96 Sport.
- Det ska bli kul säger Stig, lite extra skoj att det är på samma bana som då, även om den blivit lite längre än den korta bana som det var då.
Även om Stig nått störst berömmelse som suveränen i rallyskogen, är han knappast bortkommen på racerbanan heller. Genom åren har han tävlat framgångsrikt i såväl Formel 3, Grupp A och STCC.
 
- Saab 96, som presenterades som 1960 års modell, firar dessutom 50-årssjubilum i år. Vad kan då passa bättre än att en av våra absolut bästa tävlingsförare genom tiderna, intimt förknippad med bilarna från Trollhättan tävlar med en Saab 96 sport?

Det säger Boråsaren Anders Jensen, stor Saab-entusiast och en av eldsjälarna bakom 1000cc Cupen i historisk racing, som också är den som ställer upp med sin bil för att Stig Blomqvist ska kunna delta i helgens tävlingar.


– Ja, egentligen är det den bil jag ursprungligen byggde till min bror Rolf, som tyvärr gick bort för några år sedan. Den är i princip likadan som den jag själv tävlar med fortsätter Anders, som också tycker att det känns lite extra speciellt att få en världsmästare som team-kamrat på Knutstorp.  Dessutom kan jag inte tänka mig ett bättre sätt att hedra brorsan, än att ha Stig bakom ratten på bilen avslutar Anders.
 

Taggar: Reportage, Hem, Saab 96

Kommentarer

#1
Sven
2010-06-30 19:33

Svenskt Sportvagnsmeeting i Knutstorp är helig - det är den helg på året jag inte missar med mindre än att det inträffat en ren katastrof. Alla härliga, välarrangerade bilträffar i all ära - men här snackar vi LEVANDE museum!

Och nu fick man, tack vare Stig Blomquist och Anders Jensen ÄNNU större anledning att hissa flaggan denna helg!

Knutstorp - here we come!

#2
Martin B
2010-07-01 00:33

Bra jobbat Anders!
Det gav en riktigt go känsla att läsa detta!

#3
Lennart
2010-07-01 09:54

Helt suveränt initiativ Anders!
Vi håller tummarna för dig, Stig och dina Sportar här nere på kontinenten.

#4
Bengt Å
2010-07-02 11:50

Trevligt!
Säkert sitter Rolf på en molntapp och hejar på!

#5
Arne i Elverum
2010-07-03 00:50

Hei Anders. Fortsatt en klump i halsen for Rolf, - men en fjær i hatten for deg. Jeg tror at hvis Rolf kunne si hvem han ville slulle kjøre hans bil, - hvis han selv ikke kunne kjøre, - da ville Stig Blomqvist være et prioritert valg. Lykke nti på Kinnekulle, regner med at du tukter gjesteføreren...

#6
Sven
2010-07-05 10:59

...och ingen behövde bli besviken! Femma i första åket, tvåa i andra efter en omkörning som skvallrade om vinnarskalle utan like och inte så lite erfarenhet - och som nästan gav oss hicka. Riktigt, riktigt roligt, Stig!

Men roligast var nog ändå att än en gång se Erik Berger på prispallen efter en fullkomligt halsbrytande körning! Hur många män har någonsin stått på prispallen efter ett stenhårt racinglopp - två veckor innan sin 85-årsdag? Erik och Anders Berger ensamma gör resan värd, för de lämnar en aldrig besviken!

Två fenomen på samma dag, och därtill som vanligt ett lysande välordnat evenemang. De som inte varit på Svenskt Sportvagnsmeeting på Knutstorp vet inte vad de gått miste om!

#7
Magnus
2010-07-09 14:17

Saab rules!

#8
Anders Jensen
2010-07-09 14:55

Tack alla!
Det var riktigt roligt att detta kunde gå i lås och att det dessutom verkar det ha uppskattats av de flesta.
Förmånen att vara teamkamrat med Stig en hel helg hade jag ju knappast kunnat drömma om.
Han är ju otrolig Mäster, att komma ihåg hur man skall köra två-taktare, efter så många år. RESPEKT!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.