Nästa artikel
Tidlös!
rösta & vinn

Tidlös!

Publicerad 8 januari 2019
Årets Klassiker 2019? Här är kandidat nummer elva: DeLorean DMC-12.
En bil med kaross i rostfritt stål och måsvingedörrar tillverkad i en region som då hade Europas mest våldsamma konflikt. 

Det finns så mycket som fascinerar med DeLorean. Den form­gavs av ItalDesign och chassit konstruerades av Lotus. Byggd på en vision från John Zachary DeLorean som gjort en spikrak karriär i Detroit men startade sitt eget företag och ville bygga en etisk och säker sportbil. 

Det var ändå de tre Tillbaka till framtiden-filmerna som cementerade DeLorean som ikon – flera år efter att företaget gått i konkurs. Anders Bergman i Stockholm drömde om en DeLorean i många år. För drygt ett år sedan slog han till – trots att han varken sett bilen och eller hade något garage. 

Anders hittade snart många fel som bilfirman aldrig uppgav men ännu snabbare lärde han sig att åtgärda dem. På gatan hemma på Söder blir det alltid folksamling när Anders parkerar sin bil. Intresset för DeLorean är helt tidlöst!

Rösta på din favorit till Årets Klassiker! Alla som är med och röstar har chans att vinna fantastiska priser! Alla kandidater presenteras i kalendern som medföljer nr 1/2019 och där finns även alla detaljer om tävlingen. Tidningen börjar säljas i butik från den 28 december. 

Senast 11 februari 2019 måste vi ha din röst! Endast en röst per person. Vinnarna presenteras på www.klassiker.nu och i Klassiker nr 3/2019.

Här kan du rösta!

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.