Nästa artikel
Toppola på amerikanska
Högbyggt

Toppola på amerikanska

Publicerad 11 augusti 2021 (uppdaterad 11 augusti 2021)
Chevrolet Blazer var det perfekta friluftsfordonet - nu gick den att få med övernattningsmöjlighet också.
I slutet av sextiotalet kom mer och mer livsstilsfordon. Fritidsfordon som Ford Bronco, IH Scout, Dodge Ramcharger och inte minst Chevrolet Blazer.

Dom var korta med rejäl markfrigång, gick att få med fyrhjulsdrift och en mängd olika tillval och dekorer som skulle visa hur mycket 'leisure' du var.

År 1976 kom Chevrolet Blazer och syskonmodellen GMC Jimmy med alternativet för friluftsfolket - Blazer Chalet.

Ett påhängt hus i glasfiberarmerad plast. I detta fanns ett litet kök med gasspis, ismaskin, vattentank på fem gallon och sovplats för två.  Full ståhöjd var det med. Enligt reklamen kunde en person på 195 cm stå upprätt – med baseballkeps på! Huset kom från Chinook Mobilodge inc.

Prislappen på hela rasket var saftiga 9 426 dollar med än dubbla priset för en vanlig Blazer. Ännu mer kunde man spendera på sin fyrhjulsdrivna campingstuga - option package two innebar ett gas eller eldrivet kylskåp och option package three var möjlighet för två extra bäddar.   

Blazer Chalet, som hos GMC hette Casa Grande baserades på fyrhjulsdrivna chassin, på motorsidan fanns 350" eller 400" att välja på. Reservhjulet fick flytta från sin vanliga plats till en hållare i fronten.

Den praktiska lillstugan kom dock bli ett rätt ovanligt tillbehör, Blazer och Jimmy sålde bra med 86838 respektive 18551 stycken sålda i 1977 års tappning.

Chalet och Casa Grande erbjöds åren 1976-77 och det såldes bara drygt 1 800 av dessa.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.