Nästa artikel
Träffa oss på Elmia i påsk!
elmia 2018

Träffa oss på Elmia i påsk!

Publicerad 29 mars 2018 (uppdaterad 29 mars 2018)
Allt ordnar sig – när Bilsport Performance & Custom Motor Show öppnar i Jönköping på Långfredagen kommer tre Klassiker-projekt att finnas på plats! Inklusive Plan 53 som ett tag såg ut att bli kvar i Jämtland. Dessutom är det final i tidningen Mopeds tävling Årets Kustomizer. Missa inte detta!
I påsk arrangeras traditionsenligt Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmiamässan i Jönköping. Klassiker och systertidningen Moped är närvarande på flera olika sätt.

En stor del av C-hallen har förvandlats till en enorm verkstad arrangerad av huvudsponsorn Verktygsboden. Här kommer det att arbetas med en rad olika mycket spännande projekt. Du kommer till exempel att få se vår Range Rover Lord GNU. Sedan demonteringen har chassiet rensats helt på alla komponenter, rostlagats och lackerats. På mässan kommer bland andra Jon Remmers och Carl Legelius börja återuppbyggnaden.

Det kommer att vara final i tidningen Mopeds byggtävling Årets Kustomizer – dessutom ska tidigare års vinnare att visas upp. Ur en hel massa inskickade förslag har redaktionen och Sandelco Speed Shop valt ut fyra tävlingsdeltagare. Var och en har fått en fabriksny Sandelco-motor – den enda gemensamma nämnaren. Utifrån motorn gäller det sedan att skapa tidernas tuffaste, galnaste, roligaste, snyggaste ... moped. Den ska ha 50 kubik och vara möjlig att köra. Utöver det är det helt fritt. 

Vinnarmopeden utses på Påskafton av en jury med representanter för tidningen Moped, Sandelco Speedshop – samt bygglegenden Adam Nestor!
20182903155248.png?itok=u-B-WgPd

Du får också chansen att träffa Julle och Kåre samt se projekten Plan 53 och Plan Farfar in real life. Tanken var att Plan 53 skulle dra Farfar på släp hela vägen från Ås norr om Östersund men natten till Skärtorsdagen gick den planen i stöpet. Chevan från 1953 som gått så fint sedan återuppväckningen i somras började plötsligt spotta och fräsa. Intensivt felsökande gav inget resultat och man fick ge sig av söderut med enbart ena halvan i projektduon.

Under dagen har transportproblemet löst sig och Plan 53 kommer att finnas på Elmia när mässan öppnar på Långfredagen kl 10.00.

Då har Kåre och Julle hela påskhelgen på sig att felsöka under huven, för någon transport tillbaka är inte ordnad.

– Kanske är det kamaxeln som gått ner sig, säger Julle. Så om någon besökare har en sådan på hyllan ser vi gärna att den kommer med till Elmia. Motorn är en 216-sexa från 1951.

Rodbygget Plan Farfar har det hänt mycket med de senaste dagarna – bara att den nu står på hjul ger en helt ny känsla för vartåt projektet är på väg.

– Vi hoppas få träffa mycket folk och kanske få tips om karossdelar till Dodge -28:an, säger Julle. Alla ledtrådar kommer att följas upp noga!

Vi ses i Jönköping!

www.custommotorshow.se

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.