Nästa artikel
Träffa oss på Elmia i påsk!
Gult & blått!

Träffa oss på Elmia i påsk!

Publicerad 2024-03-27 13:00 (uppdaterad 2024-03-28 22:41)
På Långfredagen öppnar Custom Motor Show på Elmiamässan i Jönköping och pågår sedan hela påsken. Klassiker är på plats – kom och träffa Julle, Fredrik, Claes, Björn, Carl och Joakim och se oss hmm... jobba.

Årets upplaga av Custom Motor Show i Jönköping öppnar den 29 mars och pågår sedan i fyra dagar fram till den 1 april.

I C-hallen på mässan är det Restoration Show med mängder av roliga projekt. Här hittar du Klassiker och vi kommer att ha med oss två klassiska Volvo i kombiutförande. Kom och se oss jobba – kanske får du lust att hjälpa till!?

Projekt Solgul, en Volvo 145 DeLuxe 1973, känner du till från Klassikerguiden 2024 och reportage i Klassiker samt här på webben. Hos Verktygsboden i Borgstena har vi redan kommit långt med plåtarbeten, hjulupphängningar, lackering och drivlina.

Under påsken är det den där roliga slutmonteringen som gäller och målet är att kunna köra bilen från mässan för egen maskin.

Och du – vi letar fortfarande efter en bättre inredning i originalbrunt. Har du några tips – kom och berätta för oss!

Projekt Solgul kompletteras av en mörkblå Volvo Amazon herrgårdsvagn som Klassikermedarbetaren Joakim Bergqvists pappa Janne äger. Renoveringen påbörjades för ett antal år sedan men även här finns mycket av det där roliga kvar att göra. 

Under mässan ska alla repor som bilen fått när den flyttats mellan olika förvaringplatser poleras bort och så ska en M41-växellåda med overdrive monteras. Om Amazonen kommer att kunna köras hem återstår dock att se...

Kom och träffa Klassikergänget i C-hallen
– så här ser vårt tjänstgöringsschema ut för påskhelgen.

Långfredag
Fredrik Nyblad
Lars "Julle" Olofsson
Joakim Bergqvist
Carl Legelius

Påskafton
Björn Meyer
Fredrik Nyblad
Lars "Julle" Olofsson
Joakim Bergqvist

Påskdagen
Claes Johansson
Björn Meyer
Calle Berntsson
Joakim Bergqvist

Annandag påsk
Claes Johansson
Carl Legelius
Joakim Bergqvist

I Klassikers monter kommer du att kunna köpa tidningar och specialmagasin till mässpris – kom och fynda. När Fredrik Nyblad är på plats kommer han dessutom sälja och – om så önskas – signera sina senaste Volvoböcker. 

Boka biljetter i förväg: Gå in här 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.