Bild
Nästa artikel
Transportstyrelsen avregistrerar 100000 fordon

Transportstyrelsen avregistrerar 100000 fordon

bilar som inte finns

Nu rensar Transportstyrelsen i registren. Har du inte betalat registerhållningsavgiften de tre senaste åren kan du omfattas av åtgärden.

I höst inleder Transportstyrelsen arbetet med att rensa i vägtrafikregistret. Alla fordon som varit avställda i mer än tre år och där den årliga registerhållningsavgiften inte har betalats på minst lika länge omfattas av denna administrativa åtgärd. Transportstyrelsen förutsätter att dessa fordon inte längre existerar eller i alla fall inte finns i Sverige, att de är skrotade eller exporterade utan att detta anmälts. – Vi har ett krav på oss att hålla ett aktuellt register, säger Anders Larsson på Transportstyrelsen. Alla registrerade ägare kommer att informeras via brev och protesterar de går avregistreringen att häva. – Skulle det hända att ett fordon som fortfarande finns kvar i behåll blir avregistrerat, kommer vi naturligtvis att återföra det fordonet till registret, säger Anders Larsson. Även om avregistrering sker bortfaller inte statens krav på obetalda registerhållningsavgifter eller andra skatter och pålagor. Läs mer på http://www.transportstyrelsen.se/sv/Nyhetsarkiv/Transportstyrelsen-avregistrerar-100-000-fordon/?transportarea=All (Bilden kommer från Riksarkivets hemsida)
Taggar: Reportage, Hem

Kommentarer

#1
Fredrik Nilsson
2013-08-31 10:43

Hoppas att detta mestadels gäller bilar som har gått olåvandes till Afrika och liknande. Så det inte blir som när det rensades 1988 då det "försvann" massa historiska bilar som fanns/finns kvar i verkligheten.

#2
Fredrik Nilsson
2013-08-31 10:44

Hoppas att detta mestadels gäller bilar som har gått olovandes till Afrika och liknande. Så det inte blir som när det rensades 1988 då det "försvann" massa historiska bilar som fanns/finns kvar i verkligheten.

#3
Mats Grimme
2013-09-01 21:32

Hur svårt kan det vara att betala registerhållningsavgiften om man nu vill ha kvar sin bil i registret?

#4
ZR1-Kopian
2013-09-02 18:43

@ Mats

Den måste man väl betala annars så går de väl till kronofogden och man blir betalingskyldig?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.