Bild
Nästa artikel
Trollkarlens T-Ford

Trollkarlens T-Ford

Magiskt

Svedino hade en förkärlek för bilar, flygmaskiner och trollkonster.

Lennart Svedfelt var främst illusionist och turnerade runt under artistnamnet Svedino. Hans specialitet var olika varianter av ficktjuveri, han kunde bokstavligt tala lura skjortan av folk på scenen.  Hans andra stora passion var veteranbilar och började samla på sig sådana tidigt i karriären. Han brukade säga att "mina bilar, dom har jag stulit ihop till"
 
Här är Lennart med ett av de tidigare förvärven, en Ford model Town car landaulette från 1914, en märklig lyxmodell av T-forden som försvann ur modellutbudet 1919.
 Svedino gick ur tiden 1993 men hans samling i Ugglarp lever kvar än idag

Kommentarer

#1
Fredrik von Mentzer
2015-01-28 20:13

En samling vars magiska dragningskraft på en liten gosse under oräkneliga somrar i vår stuga längre nedåt kustvägen under 80-talet formade ett bilintresse och skapade ett Klassikerberoende..det böjs oftast i tid! Deras numera rätt hårt daterade vykort i entrén med hela anläggningen från luften visar en parkering med en vagnpark ur vardagen som numer är ett minne blott..

#2
Andreas Uddling
2015-01-29 23:25

"Svedinos" har verkligen en speciell dragningskraft. Jag vet att många fina AHK-are och MHS-are rynkar lite på nosen över det till synes urskiljningslösa samlandet som skapat samlingen. Men vem visste redan på 1950- och 60-talen vad som möjligen skulle bli kvar av det som då skrotades i massor? AHK riktade sig ju ffa till ägare av exklusiva sportbilar och lyxvagnar som med facit i hand var relativt garanterade överlevare.Men dessutom kan man tacksamt notera att samlingen relativt orörd finns kvar, och visas! Hur är det med klassiker som Skokloster, Gysinge, Laganland......? Jag åker gärna till Svedinos för att njuta av både Pierce-Arrow, Bullerbilen och sunkig Volvo PV!

#3
Mårten Carlsson
2015-01-30 08:26

Laganland och Gysinge är borta, Skoklostersamlingarna har flyttat till Simrishamn

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.