Nästa artikel
Tunnelkramare
Reportage

Tunnelkramare

Publicerad 20 oktober 2016 (uppdaterad 20 oktober 2016)
Vågade satsningar från Alfa Romeo: Lågseriecoupén Sprint Zagato och familjeracern 75 3,0 QV. Trots den gemensamma mekaniken är de väldigt olika men båda gillar att sjunga i tunnlar!
Det är alldeles stilla. Klockan visar strax efter fyra på morgonen och man skulle kunna höra ett illa monterat plastclips falla till marken. Du har vaknat med ett ryck och intensivt känt att du måste bege dig ut, ner i den öde tunneln under staden. Nu står du här mitt i körbanan och börjar så smått reflektera över det absurda i situationen.

Men så – ett dovt mummel långt borta bryter tystnaden. Det ökar i styrka och snart inte bara hörs utan känns ljudvågorna – varje del av kroppen vaknar till. Vettet säger att det är dags att omedelbart sätta sig i säkerhet men nyfikenheten håller dig kvar. Mumlet har nu förvandlats till ett suggestivt mullrande som studsar fram genom tunneln och fyller alla dess skrymslen. Du hinner tänka att det är vackert.

Strax syns två par strålkastare, sida vid sida, och de närmar sig snabbt. Du inser att det inte längre är någon idé att försöka springa utan står kvar och försöker göra dig så smal som möjligt.

Du blundar och väntar på att stormen ska passera. Så plötsligt är allt över. Du öppnar sakta ögonen. Det knäpper lite av kallnande metall – annars är det precis lika tyst igen. Framför dig står två mustigt röda farkoster från en annan tid.

Läs om mötet mellan två mycket karaktärstarka Alfa Romeo i Klassiker 8/2016. Alfa 75 3,0 QV och Alfa Romeo SZ.

Relaterade bildspel

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.