Bild
Nästa artikel
USA-skylten ändras igen

USA-skylten ändras igen

Reportage

Det är bara drygt tre år sedan utseendet på registreringsskyltarna ändrades. Men nu ändras den mindre registreringsskylten igen – och blir lite snyggare!

Den mindre typen av registreringsskylt var kanske den skylt som ändrade utseende mest av alla när den senaste förändringen trädde ikraft första januari 2014. Från det datumet fick alla som begärde ut nya registreringsskyltar plåtar utan plats för ett skattekvitto i mitten och även typsnittet ändrades.
 
På den mindre så kallade USA-skylten blev det mycket tomrum runt bokstäverna. För den estetiskt lagde blev utseendet ganska långt från någon förlaga i USA.
 
Enligt Transportstyrelsen så justeras nu utseendet på den mindre skylten så att den ska bli lättare att avläsa både vid visuella kontroller men också i de tekniska system som bland annat finns där trängselskatt och broavgifter tas ut.
 
De gamla skyltar är givetvis fortfarande giltiga, men den som vill ha en skylt med nytt utseende kan redan nu gå in på Transportstyrelsens hemsida och begära ut skyltar.
 
Taggar: Reportage

Kommentarer

#1
GDZ
2017-06-27 14:05

Fel ytterformat igen, gör om gör rätt!

#2
Per Berner
2017-06-28 12:42

Det är inte skyltarna som har fel format. Det är bilarnas skylthållare. Finns ingen anledning att göra undantag för USA-bilar med avvikande standard.

#3
Eric Tilly
2017-06-28 14:28

Jag kan redan nu höra snacket på bilträffarna om 30 år. "Oj, har du de ovanliga små skyltarna som bara fanns 2014-2017. Var rädd om dem, sällan man ser dem längre!". Vi bilnördar behöver lite sånt här att prata om. Samma är det ju med de ovanliga tvåradiga skyltarna i fullstorlek av den modellen som kom 1995. Dessa fanns väl bara en kort tid innan de ersattes av den lilla skylten.

#4
GDZ
2017-06-30 11:56

@Per Berner
USA: Befolkning: 321,4 miljoner (2015)
President: Donald Trump

Sverige: Befolkning: 9,799 miljoner (2015)
Kung: Carl XVI Gustaf

Ska du ge dej på en gissning om möjligheterna att få USA att anpass sej till våra format...

#5
Hasse B
2017-07-13 03:05

Snygg och tydlig skylt som knappast kan vålla några problem för avläsning, Märkligt att de inte använde det teckensnittet redan på den första enradiga miniskylten. Ska man snacka små och svårlästa skyltar är väl de italienska för montering fram bra mycket sämre än jänkeskyltarna.

#6
Rolle
2017-07-25 08:58

@Per Berner
Visst då ska alla amerikanska bilar byta kofångare bak och fram för att få skylten att passa Jag har i min enfald trott att vi som är här har ett gemensamt intresse i gamla bilar oavsett om de är ombyggda eller i originalskick och man förväntar sig att vi alla har förståelse och respekt för varandras olika inriktningar oavsett vad man själv tycker.
Av vagnparken i Sverige så är c:a 5 % amerikanska vilket är styvt 200 000 st amerikanska bilar i Sverige.
Men inlägget är nog bara en brandfackla eftersom det är lite infantilt uttryckt...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.