Nästa artikel
Utförsäljning i Berras bilverkstad
Reportage

Utförsäljning i Berras bilverkstad

Publicerad 12 september 2020 (uppdaterad 12 september 2020)
Bertil Carlsson har drivit bilverkstad i Täby i större delen av sitt liv och sedan 1984 i samma byggnad på Svetsarvägen i Täby Kyrkby norr om Stockholm. Men nu är det slut, den sista september måste allt vara borta. Just nu pågår en utförsäljning av bildelar och verktyg.
Bertil Carlsson sitter på en stol i sin gamla verkstad och tittar när spekulanter går igenom de noggrant sorterade bildelarna som ligger upplagda på bord och hyllor. Den gröna overallen ser ny ut och Berra är avslappnat glad.

– Tänk när vi kom hit för snart 40 år sedan, säger han. Då var vi glada att det var betonggolv. På bondgården där vi höll till tidigare var det stampat jordgolv.

Berra stängde 2012 efter att ha drivit allbilverkstad och även en tid åkeri under hela sitt yrkesliv. Det var hans far som startade verksamheten 1958 och man har alltid hållit till på olika platser i Täby.

De senaste åren har Berra ägnat åt att sortera och städa men nu är verkstaden såld och allt måste bort före den sista september 2020. Därför är det nu loppis och priserna är låga.

– Det känns viktigt att grejerna går till någon som behöver dem, säger Bertil.

Här finns mängder av delar till 1950-, 1960-, 1970- och 1980-talets folkbilar som Volvo, Saab, Opel, Ford, Renault och Peugeot.
Det är mest begagnade delar men också en del nytt, som avgassystem, packningssatser, någon skärm och lite annat.


Den som har möjlighet rådes att komma hit för att fynda men också för att insupa atmosfären i en gammal verkstad som snart kommer att vara jämnad med marken.

Lördagarna den 12 september och 19 september är det öppet hus från klockan 9.00. På veckodagarna finns också möjlighet att komma men då är det bäst att ringa Bertil först på 070-717 13 14.


Adressen är Svetsarvägen 3 i Täby Kyrkby.
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.