Bild
Nästa artikel
Valentinos bilar

Valentinos bilar

fartfyllt

Drömjobbet med drömbilarna

Här står Valentino Balboni, bilarna är inte hans utan tillhör hans arbetsgivare.  Men han har garanterat kört dom allihop för Valentino är mannen som har det absoluta drömjobbet.  I 45 år har han varit Lamborghinis testförare och nästan alla bilar som överhuvudtaget byggts i Sant'Agata har han testkört. Valentino började hos Lamborghini 1968 och gick officiellt i pension 2008, men var strax tillbaka som "konsult" istället. 2009 kom en bakhjulsdriven specialupplaga av Gallardo kallad "Valentino Balboni edition" för att hedra hans insatser.

Kommentarer

#1
T Lindqvist
2014-08-21 17:58

Vilken samling. Lamborghini Countach har alltid varit den verkliga drömbilen för mig. Nyare modeller må vara snabbere och bättre men en 80-tals Countach har något speciellt, uppkäftigt som jag alltid tyckt om. Skulle jag någon gång bli onödigt rik (chansen/risken är obefintlig) så vore en Countach bland det första inköpen.

Samtidigt kan jag passa på att tacka för artikeln i klassikers specialutgåva Sportextra (Nr 1 2012 om det kommit ut fler) där det just skrivs om Lamborghini Countach (och en del om Ferri Testarossa som jag också gillar) och att bilen dessutom har favoritfärgen vit OCH dessutom har vinge gör inte saken sämre. (Det sägs att vingen sänker toppfarten men jag tycker den är viktig).

#2
T Lindqvist
2014-08-21 18:01

Beklagar stavningsmissen, Ferrari Testarossa ska det vara.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.