Nästa artikel
Valiant i Wide Screen!
rösta & vinn

Valiant i Wide Screen!

Publicerad 9 januari 2019 (uppdaterad 9 januari 2019)
Årets Klassiker 2019? Här är kandidat nummer tolv: Plymouth Barracuda.
Sedd utifrån byter Plymouth Barracuda uttryck för varje meter. I grodperspektiv från sidan ser den nästan lite överjäst ut och framifrån ser den ut som systermodellen Valiant. Det är bakifrån man ska betrakta en Barracuda. Bakrutan är extremt stor medan bakluckan är i en helt annan skala. 

Hans-Göran Melander är den tredje personen i ägarlängden. Köpt ny av en hattfabrikör i Örebrotrakten innan den såldes till sonen som råkade vara granne med Hans-Göran i Tumba. Där såg han den på gatan från mitten av 1970-talet tills den blev stående ett decennium senare. 

1997 fick Hans-Göran möjligheten att ta över Barracudan. Först när han påbörjat renoveringen stod det klart att här krävdes mer än några enkla insatser – rosthålen var stora som fotbollar. Barracudan fick en tid se sig förbigången i garaget av ett par andra bilar men så 2017 blev den klar och resultatet är lika gnistrande som nyfallen snö.

Kalendern som följer med Klassiker 1/2019 kan även beställas separat. https://shop.motorvarlden.se/product/klassikers-kalender-2019

Rösta på din favorit till Årets Klassiker! Alla som är med och röstar har chans att vinna fantastiska priser! Alla kandidater presenteras i kalendern som medföljer nr 1/2019 och där finns även alla detaljer om tävlingen.

Senast 11 februari 2019 måste vi ha din röst! Endast en röst per person. Vinnarna presenteras på www.klassiker.nu och i Klassiker nr 3/2019.

Här kan du rösta!

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.