England 1982. Familjen Legelius är på semester med nyekiperade Rovern.

Nästa artikel
Rover revisited
Våra klassiker

Rover revisited

Publicerad 11 januari 2017 (uppdaterad 11 januari 2017)

England 1982. Familjen Legelius är på semester med nyekiperade Rovern.

Drygt 33 år hade gått sedan Rovern senast sågs till – nu var den plötsligt ute på annons. Det är klart att man måste åka och kolla...
Den dagliga Blocket-trålningen gav plötsligt oväntat utslag på radarn. GYS561 – visst är det väl…?

Japp, den Rover 3500 som Bo Legelius sålde våren 1983 och som inte setts till sedan dess var plötsligt till salu igen. På de typiska Blocketbilderna såg den sig oväntat lik ut trots att drygt 33 år förflutit. En snabb koll med bilregistret visade att den inte besiktigats sedan 1988 – Rovern hade alltså stått större delen av tiden. Den fanns nu utanför Västerås – alldeles för nära för att inte åka och titta på den tyckte far, son och sonson Legelius.

Någon risk för återfall fanns dock inte, bilen var redan såld men Bo kunde ställa upp sig på samma sätt som på bilden från semesterresan till England 1982. Bakom honom försökte sonsonen Axel imitera sin farbror Per medan Carl tog bilden.

Köparen till Rovern heter Lars Edwardsson, ofta förekommande i Klassiker och vd för Verktygsboden. Sedan köpet har han återställt bilens glans till hälften. Kolla in filmen så förstår du vad vi menar.
 

England 1982. Familjen Legelius är på semester med nyekiperade Rovern.

Västerås 2016. Samma bil, samma man vid förarplatsen och samma fotograf. En sonson istället för en son gör roliga grimaser.

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.