Nästa artikel
Triumph Makeover del 9
Våra klassiker

Triumph Makeover del 9

Publicerad 4 juli 2020 (uppdaterad 4 juli 2020)
Nu är makeovern av grisbil 2.0 inne på sluttampen, men det återstår det en hel del småpill och justeringar
Nygammal inredning på plats! Det blev att byta ut rubbet då reservdelsbilens delar var dels mycket bättre, och dessutom komplett - det var grisbil 2.0 långtifrån att vara. Där sakandes delvis mattor, pakethylla och massa annat.  Bruna mattor blev klart lyft mot solkiga svarta dito med limmade liggunderlag som isolering..
Sätena från reservdelsbilen var väldigt fina, men bilen hade ju stått i 35 år och dom var rejält ingrodda med smuts. Ångtvätt gör susuen!
Dags att sätta i bakrutan igen, med ny tätlist - den gamla var så dåligt att rutan nästan gick att trycka in i kupén!
Experthjälp kallas in, Tord Hertram klarar grejen galant.
Dörrarna på Grisbil 2.0 var ganska okej, men reservdelsbilens ännu finare. Sparar mycket jobb.
Dörrarna såg skrotfärdiga ut vid första anblicken, men de svåra "rostangreppen" visade sig mestadels bestå av smuts och sand! Finare än så här kan det ju inte bli!
Återmontering av dörrar, det är ett pilligt jobb däri vilken ordning momenten skall göras inte alltid är i logisk följd på dom här bilarna. Ventilationsrutan är lite meckig. Då nedre fästet är för stort för att passa genom springan måste den fösrt vinklas kraftigt. Men även då är det oundvikligt man skadar lacken... Sen  måste rutan öppnas helt för att gångjärnet skall gå (nästan) fritt  också. Sen måste den stängas för att passformen skall bli rätt.  Hela insatsten sitter med en skruv och två nitar... 
Clipsen till skraplisten skall tryckas i tillsammans med listen underifrån. Vilket är i fysiskt helt omöjligt, men som tur är har jag kvar specialverktyget jag tillverkade för detta vid renoveringen av den förra Triumphen. 
Ses skal tätlisten runt hela dörren på. Som oftast med nytillverkat och eftemarknadsgrejer, passar det inte så bra. Den är lite för tjock och får tryckas ner i rännan - fem millimeter åt gången!
Träslisterna längs dörrarna i grisbil 2.0 var helt körda, upptäckte även att någon försökt renovera dom en gång genom att slipa dom nästan runda! Det blir byta ut dom också.
Men ingenting är sådär bara att. Trots att det är samma lister som suttit på samma dörrar, visade sig en inte ville passa helt bra. Lite slöjdande krävs här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.