Bild
Nästa artikel

Vårens första tur!

Mildväderrapport

Efter en förmiddag i garaget med renovering av chassidetaljer tröttnade jag på doften av lösningsmedel och lättflytande rostskyddsmedel.

Solen sken och färgen skulle torka, så det var lika bra att plocka ut 75:an. Någon fördel av entusiastförsäkring med påställd bil året runt ska jag ha.

Efter att ha bearbetat vinterns ackumulerade isbildning med ett spett fick jag äntligen upp dörrarna till ladan. Nyckeln vreds om med viss bävan, men allt fungerade. 

Efter några kilometer i lugn takt drogs varvräknarnålen allt högre och än en gång påmindes jag om att det var bättre förr. Fast visst är det konstigt hur fort det går att vänja sig med sexväxlad låda på bruksbilen? 75:ans ingenjörer la backen på samma ställe…

Kommentarer

#1
Pelle Holmqvist
2010-03-23 08:16

Hej STAFFAN!!!Gissa om jag hajade till när jag läste min favvo tidning och ser Freetown Sierra Leone!! Jaha men har varit där nu då?. Det tog faktiskt någon minut innan jag fattade att det var lilla Staffan, Hasse och Berit`s son som hade skrivit. Och i 240- numret och farsan,Bernt, som tog ner en 245-75 till Freetown. En röd , kommer du ihåg? Sen hade ni ju en Honda n360 som ,Claes trorjag det var, skrev om som var från finland. Har en massa afrika och Afrikabil- bilder på min facebooksida.Vi hörs !!

#1
Staffan
2010-03-29 17:08

Hej Pelle!

Nog minns jag er 245. Sprillans ny 245 var en mäktig bil 1975!

Hondan var till och med en 600 på 45 hk. Fredrik provkörde en sådan i reportaget du nämner. Såg PG:s Honda Z, den känns ju modern än idag.

Vore kul att göra en resa dit och återuppleva alla gamla minnen och kanske till och med hitta lite gamla roliga bilar.

Ha det!

/Staffan

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.