Det lite mindre bilmärket.

Nästa artikel
Världens största Saabmarknad
Höstmys.

Världens största Saabmarknad

Publicerad 29 september 2014 (uppdaterad 29 september 2014)

Det lite mindre bilmärket.

Det finns alltid något nytt att ta in. Alltid lite mer att köpa. Saabvärlden må vara liten i jämförelse med mycket annat, men just den här dagen är den störst av allt.

Kråkvilan är ett underligt namn på en plats – desto mer passande då att den blivit synonym med bilmärket Saab. Kråkvilan är någon form av  motorbana, ligger i Norrköpings utkant och varje höst ordnas här en biffig marknad  exklusivt för Saabdelar, för Saabdårar.

Det är i ärlighetens namn marginellt större  än ett vanligt kvartersloppis en onsdagskväll. Men i Kråkvilan är det aldrig snack om Die Hard 2 på VHS eller ungarnas urvuxna pjäxor. Här är det Hard. Core. Saab. 

Att tillställningen inte är särskilt stor till ytan har mindre betydelse. För man vill inte vara någon annastans än just här. Just den här dagen, på den här platsen. 

Om inte annat bara för att fylla på med skvaller, anekdoter – eller bedriva ren och skär faktainsamling. För här går det att finna de allra lösaste av trådar länkade  en liten svensk biltillverkare som för varje år långsamt och bit för bit drar sig undan till  glömskans utmarker.

 Någon säljer en oväntad pärm med internkorrespondens. Wow!  En annan saluför en Inca-fälg i form av en lös plastnavkapsel. Oj, fanns det sådana? En affisch man aldrig har sett förut  frestar svårt – eller en omöjlig del till en hopplös variant av en udda modell. Om himmelriket har ett namn så är det nog Kråkvilan.

Och som sagt. Det är här man vill vara. Bland märkesvänner från Sverige och övriga Europa. Alla med sin egen blick, sin egen känsla för Saab. En brokig, rolig skara.

Och vanligtvis kommer man hem med något man redan hade, längs in i hyllans dunkel. Men det är helt okej.
Man gjorde ju likadant i fjol. 

Arrangör är Östgöta Saabklubb, en energisk skara med god rutin att ordna saker så att det blir bra. Längtar redan till 2015  då "världens största Saabmarknad" anordnas igen.

Så liten den nu är. 

Mums på bilparkeringen.

Extra Mycket Saab.

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.