Bild
Nästa artikel
Vilset hos Wendler 1957

Vilset hos Wendler 1957

prototyp

På femtiotalet florerade massor med minibilar, många av dom från Västtyskland

 Heinkel, Messerschmitt, Isetta och Goggomobil är bland de mer kända mikrobilarna från tiden, men det fanns många fler som byggdes i blygsammare skala.  Om den här lilla MPV-liknande skapelsen blivit något hade man kunnat lägga till ett märke bland dom, Porsche.
Den här prototypen gjordes av Wendler i Reutlingen som ett förslag till en miniporsche baserad på 356.  Om prototypen var allvarligt menad eller bara ett tankeexperiment är svårt att sia om för den verkar aldrig färdigställts.

Wendler byggde små serier av specialbilar och även prototyper åt andra, man tillverkade även karosserna till Porsche 550 spyder och dess efterföljare typ 718
Taggar: Reportage, Porsche

Kommentarer

#1
Världens vackraste man
2017-08-28 17:25

Plötsligt förstår man att även Porsche Cayenne och Macan har klassiskt Porsche DNA. Precis som bilen i artikeln ganska fula men troligen rymliga.

#2
Johan Thuresson
2017-08-28 21:37

Nej och nej. Jag förstår mig inte på Porsche Cayenne och Macan. Jag förstår mig heller inte på missfostret i artikeln. En Porsche har motorn och drivning där bak. En Porsche är en Porsche, en sportbil och inget annat.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.