Bild
Nästa artikel
Vinterdäck på

Vinterdäck på

Vintertid

Den 1:a december skall vinterdäcken vara på, förutom en del undantag

Den tidigare vinterdäckslagen som gav gällande att vinterdäck skall vara på under vintersäsongen från oktober om vinterväglag råder, ersattes för något tiotal år sedan med en helt ny obligatorisk lagstiftning, som kräver att vinterdäck skall vara på från 1:a december OM vinterväglag råder, men är tillåtna att använda från första oktober.    

Det finns ett par undantag till från denna lag, din bil som är äldre än 30 år t ex, behöver inte skos om. Vid färd till och från bilprovningen anses det märkligt nog inte heller vara nödvändigt med vinterdäck, likaså om din bil har en fälgdiameter under tio tum eller om fordonet bogseras. 

Vinterdäck eller inte på din klassiker? Hur som helst så skall man köra försiktigt och med framförhållning när det fryser till oavsett däcktyp, och kanske ha på sig lite bättre än damen på bilden också.

Taggar: Reportage, Hem

Kommentarer

#1
Lars I
2011-12-06 10:48

Tjusig bild, den där paddan ser ut att ha varit spritt ny där, det är en -66 eller -67 års modell och med tanke på snödrivornas storlek i bakgrunden borde bilden tagits vargavintern 1966? Vi får väl hoppas på en mildare vinter än den i alla fall!

#2
dagfinn
2011-12-06 16:41

En Citroën Deesse og en kvinne som kan legge kjetting - kan man ønske seg mer enn det?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.