Nästa artikel
VW Transport på rad!
ladda hem

VW Transport på rad!

Publicerad 8 december 2016
Nu finns 54 sidor artiklar om Volkswagens transportmodeller att ladda hem till telefon, läsplatta eller dator! Läs om Flygvapnets spaningsbuss, Dubbelhytten som aldrig användes och ljudmätarbussen som tjänstgjorde i samma kommun i nästan 40 år!
Kolla in innehållet:
  • Flygvapnets hemliga vapen. Vi hälsar på en folkabuss som tjänstgjort i ett av världens största flygvapen – nämligen det svenska. Vi tar den med till ungdomsårens F10 i Ängelholm och pratar lite svenskt invasionsförsvar.
  • Kommunens bullerbuss. Sundbybergs kommun behöll sin VW Kleinbus i nästan 40 år men nyligen pensionerades den märkliga mätbussen. Det blev ingen guldklocka men väl en auktion med oväntat bra utfall.
  • Sverigeresan Vättern Runt. Framför oss stod en skinande blank och näpen varelse till bil. En VW Lyxbuss från 1960 i fantastiskt skick. Med den skulle vi göra Vättern runt.
  • T1 Brandbil i originalutförande. Än finns det många mil att hämta i den varmröda gamla brandbilen från 1964. Efter fullgjord tjänst gick den några raska resor på kontinenten, därefter har den blivit  bilmekanikern Henrik Bladhs hobbybil. Mätaren står på 7 800 mil.
  • Sverigeresan Åre. Vi kan, vi vill, vi törs – ta en penselmålad hippiebuss med skral värme till Jämtlands fjällvärld för att utforska Sveriges just nu coolaste kapitalistfäste. På andra sidan fjället möter ett lite stillsammare 1930-tal mixat med sjuttiotalets robusta furu.
  • Westfalia-bussarna T1, T2, T3 – hela kitet! Kort efter att Volkswagen lanserat sin första buss hade Westfalia inrett med gardiner, kök och sängar. Nu kunde vi vakna var vi ville i världen – men i vår egen bil!
  • T2 Pickup 1967 – redo för lätta laster!  En snabb skiss i ett anteckningsblock förbättrade transportmöjligheterna för miljoner företag runt om i världen och ökade deras möjligheter att växa. Volkswagen Typ 2 som skåpbil och pickup stod hästlängder före konkurrenterna på1950-talet.
  • T3 Dubbelhytt 1988 Lågmilare – 3500 mil! Efter 50 år på en myr mellan Kramfors och Sollefteå är det dags för den gamla folkabussen att komma till himlen. En spektakulär bärgningsaktion tar sin början. 

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.