Redaktionerna för Klassiker och GranTurismo sammankallar till Samlarbil2016! Foto: Peter Gunnars

Nästa artikel
Samlarbil2016 – vårens stora event!
samlarbil2016

Samlarbil2016 – vårens stora event!

Publicerad 16 februari 2016 (uppdaterad 4 mars 2016)

Redaktionerna för Klassiker och GranTurismo sammankallar till Samlarbil2016! Foto: Peter Gunnars

Den 11-13 mars är det dags för Samlarbil2016 – Sveriges första renodlade samlarbilsmässa. Arrangerad av Klassiker, Moped och GranTurismo. Temat är ”Från vrak till pärla”!

I vår är det dags för Sveriges första renodlade samlarbilsmässa! Den 11-13 mars dukas det upp till fest i Conventum-hallen mitt i centrala Örebro för alla som älskar klassiska bilar.
 
Temat för Samlarbil2016 är "Från vrak till pärla", vilket arrangörerna handgripligen tar fasta på och tar dig som besökare med på en resa från de kittlande ladufynden, in i via renoveringsverkstaden där arbete pågår under mässan, för att landa i de finaste pärlorna – lönen för mödan.
 
Mässan arrangeras av GranTurismo i samarbete med Klassiker och Moped. Vår ambition är att du både ska bli inspirerad av våra objekt i utställningen, och kunna knyta nyttiga kontakter med skickliga renoverare och specialister på allt från varvräknare till suffletter.
 
Bredden i vår redaktionella kompetens kommer att speglas väl i utställningen, där drömbilar blandas väl med folkhemsikoner. Utställningen har stort fokus på att visa bilar med svensk historia och förankring.
 
En extra krydda kommer tidningen Mopeds redaktion att bjuda på i form av en fantastisk mopedkavalkad – dessutom är det final i tidningens byggartävling. Företaget Sandelco kommer också att vissa en rad salta byggen.
 
En ny och spännande möjlighet för alla oss biltokar är mässans köp- och säljavdelning, där du som privatperson kan komma och sälja din bil, och/eller hyra ett bord och sälja prylar med fordonsanknytning – allting självklart inomhus och uppvärmt. Se info här bredvid.
 
Väldigt kul är också att vi i samarbete med PS Auktioner kommer att kunna erbjuda ett antal bilar på auktion under mässan – extra intressant för alla som vill nå en stor köparkrets genom nätauktionisterna stora nätverk. PS Auktioner har framgångsrikt genomfört årliga vårauktioner de senaste åren, och på Samlarbil2016 kommer ett urval av dessa att gå under klubban – och de som eventuellt inte säljs då får en ny chans på den stora auktionen i maj. Inlämning pågår – anmäl ditt intresse här!

Samlarbil2016 vänder sig till hela familjen. Medföljande barn har gratis inträde och kommer med all säkerhet att uppskatta Mulle Meck och hans värld och Klassikers pysselhörna där man kan bygga sin egen modellbil i papper!

Räkna också med kravalljazz under ledning av Peter Sundfeldt och en massa annat roligt!

Vi ses på Samlarbil2016!
 

20150112165139.gif?itok=XtAVA2gL

Samlarbil2016 kommer att bjuda på en fantastisk blandning och har de stora europeiska mässorna delvis som förebild. Det betyder spännande renoveringsobjekt...

...pågående projekt som Klassikers Lady Jagga. På Samlarbil2016 ska vi ta tag i karossen!

Se också Magnus Ahlqvists fantastiska Alfa Romeo 6C...

...fantastiska originalbilar, renoverade så väl som orenoverade...

...roliga klubbmontrar...

...automobilia...

...bilauktion i samarbete med PS Auktioner...

...och ett salutorg där du kan köpa och sälja din klassiker!

Mulle Meck kommer att finnas på plats i egen hög person – tillsammans med sin skapare George Johansson. En hel Mulle Meck-miljö byggs upp för barnen!

Relaterade dokument

Besöksfakta Samlarbil2016
Öppettider
Fredag 11 mars kl 15.00-20.00
Lördag 12 mars kl 10.00-18.00
Söndag 13 mars kl 10.00-16.00
Biljettpris 190 kronor – gäller hela helgen!
Slipp köa och köp i biljett förväg utan merkostnad på www.ticnet.se (På biljetterna står det lördag-söndag men de gäller även fredag 10-15)
Vägbeskrivning etc www.conventum.se
Samlarbilsauktionen – så funkar det!
Auktionen är öppen för klassiska bilar, mc, mopeder, memorabilia mm med anknytning till hobbyn.

Arrangör är PS Onlineauktioner, och objekten kommer att erbjudas både på webben genom PS nätverk av mer än 90 000 registrerade användare och direkt på mässan i realtid.

Auktionen hålls på eftermiddagen lördagen den 12 mars, tid meddelas på samlarbilsmässan.se och PS.se.
Objekten skall vara på plats på mässan från klockan 12.00 den 11 mars och får inte avhämtas före 16.00 den 13 mars.

För värdering och inlämning av objekt hänvisar vi till PS Onlineauktioner. De osålda objekten erbjuds en andra chans på PS Auktioners stora bilauktion (närauktion) i maj månad.

Inlämning pågår ända fram till den 10 mars så räkna med överraskningar!

Kontaktperson PS: Robin Asedal
Mer information hos PS Auktioner
Sälj bilar, moppar, prylar på Samlarbil2016!
Sälj bilar och prylar!
Hela varmgaraget under den stora Conventumhallen i Örebro kommer att förvandlas till en härlig fyndarplats för alla som är sugna på ett nytt objekt till våren!
Vi har plats för ett 40-tal salubilar och ett 30-tal säljplatser för delar och memorabilia med anknytning till vår hobby.
Villkoren är så fördelaktiga att även du som bara vill testa marknaden kan göra det med minimala insatser – särskilt om du är prenumerant på tidningarna GranTurismo, Klassiker eller Moped.
Så här ser villkoren ut:
• Bilen ska vara minst 25 år gammal (eller om nyare av särskilt intresse, hör av dig med förslag).
• Inflyttning sker under förmiddagen den 11 mars, och ska vara klar senast 12.00. Utflyttning tidigast från 16.00 den 13 mars.
• Priset för bilförsäljning är 995 kronor, och prenumeranter betalar 800 kronor (inklusive moms). I priset ingår biljetter för två personer som gäller hela helgen (värde 2 X 190 kronor) – dessutom är parkeringen betald hela helgen!
• Vi tillhandahåller prisskyltar, men glöm inte att ta med relevant information om bilen för hugade spekulanter.
• Priset för bordshyra är 600 kronor (500 kronor för prenumeranter). I priset ingår en inträdesbiljett till mässan.
• Garaget kommer att ha bevakning nattetid, men se ändå till att din bil är försäkrad. 

• Ta med stol/stolar! 

Anmäl dig på www.samlarbilsmässan.se och/eller ställ frågor på mejl direkt till Johan Ålander som är ansvarig för garageförsäljningen: johan.alander@klassiker.nu
Ange om du är prenumerant på någon av tidningarna. Antalet bilar och bord är begränsat och först till kvarn gäller.

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.