Nästa artikel
Amazoner på olika vis
Klassiker 6/2009

Amazoner på olika vis

Publicerad 29 juni 2009 (uppdaterad 29 juni 2009)
Hundkojan, världens största småbil, fyller ofattbara 50 år, projektmercan får skinnklädsel och vi hittar en hembyggd svensk sportbil som trotsar all beskrivning. Dessutom två Amazoner med vitt skilda historier. Lägg vantarna på nummer 6/2009 - ute i butik nu!
Nu har ännu ett fullmatat nummer av Klassiker nått butikerna. Läs om den vita Volvo Amazonen som bara gått 1796 mil och som fortfarande har originaldäcken kvar! En bil som lurat tiden.

Fascineras i samma grad av den röda Amazonen som gått 48 000 mil och som knappt har en skruv orörd sedan den lämnade fabriken 1970. En bil vars ägare försökt lura tiden genom att uppdatera bilen löpande under 35 år.

Läs också vår stora artikel om Hundkojan som fyller 50. Vi jämför en tidig -59:a med en av de sista, en Mini 40 från 1999. Vi träffar också rallylegenden Rauno Aaltonen och besöker den enorma Miniträffen Mini United i England.

Titta in hos Olas svets, rep & design i Ã-verkalix och häng med på moppetur genom Roslagen, bläddra i broschyren över Volvo 144 från hösten 1966 och kolla in stämningen på våra träffar Klassikersprinten och Träffpunkt 70.

Läs om Jan M Olssons köp av en Land Rover i England, hur vår Saab 95 Husbil får bättra andning och Mercedesen Dr Muller får en slitstark inredning i svart skinn.

Köpguiden behandlar Citroën CX och månadens renovering har skett i Finland av en Skoda Octavia Super -61. Resultatet är skimrande!

I Orrefors hittade vi Lennart Gliving och hans otroliga Panhard med egenhändigt byggd sportkaross och så berättar vi om en tid när motorerna skulle döpas.

Hör du de springande stegen utanför fönstret? Det är folk som tävlar om att komma först till butiken för att köpa senaste Klassiker! Skynda dig ut och säkra ett exemplar du också!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.