Nästa artikel
Klassikers samlarutgåvor – har du alla?
begränsad upplaga

Klassikers samlarutgåvor – har du alla?

Publicerad 8 maj 2021 (uppdaterad 1 december 2021)
Klassikers samlarserie fokuserar på olika märken och modeller – hittills har över 20 olika utgåvor utkommit. Upplagan är begränsad och de går bara att köpa genom Klassiker. Några är slutsålda eller på god väg att bli det men de flesta finns fortfarande att beställa i vår webbshop!
Kadett, Kapitän, Rekord, Commodore, GT... Här har vi samlat de bästa Klassiker-artiklarna om Opels 1960-tal. Bilarna, människorna, rallyverksamheten. Hundra sidor Opel på ett bräde!
Läs mer här!
Volkswagens transportbilsserie var med och satte fart på Europa efter andra världskriget. Nu har vi samlat Klassikers bästa artiklar om arbetsmyran, semesterfiraren och frihetssymbolen som betytt så mycket för så många. T1, T2 och T3! Buss, pickup, brandbil, flygspanare, ljudmätarbuss… Varianterna är oändliga!
Läs mer här
Volvo Amazon. Bilen som har allt och som är allt. Den lanserades 1956 och tillverkades ända till 1970. Men den lever fortfarande i allra högsta grad – tack vare alla entusiaster. Nu har vi samlat de bästa artiklarna från Klassiker om den svenska ikonen. Hundra sidor Amazon!

Läs mer här
Välkommen in i Alfa Romeos underbara värld! Här har vi samlat 100 sidor med de bästa Klassikerartiklarna om bland annat Giulia, Giulietta, Montreal, Spider, GTV, GTJ, Sprint, Zagato, 75, 90 och Alfasud. Till och med 2300B och Arna har vi fått med!
Läs mer här!
Den femte utgåvan i Klassikers samlarserie – 92 sidor med våra bästa artiklar om Fordarna från Köln. Från 12M med jordglob i nosen till världsbilarna Fiesta och Granada!
Läs mer här!
Hundra sidor Hundkoja – vi hyllar den lilla storheten med en egen utgåva. Klassikers bästa artiklar om Austin och Morris, om Moke och Marcos, om pickup och stationsvagn, Riley Elf och Wolseley Hornet och givetvis om Cooper och Cooper S.
Läs mer här
Hundra sidor Volvo 140! Här har vi samlat Klassikers bästa artiklar om modellen som definierade både Volvo och Sverige. Läs om 142, 144, 145. Om banbilen, polisbilen, servicebilen, familjebilen, lyxbilen, ungdomsbilen och pensionärsbilen.
www.klassiker.nu/volvo140
Wow! Opels 1970-talare. 92 sidor med de bästa Klassikerartiklarna om Kadett, Rekord, Commodore, Manta och Ascona. Kryddad med tidstypiska annonser och en härlig tidskänsla!
Läs mer här!
De var lite dyrare än andra bilar men det kunde man räkna hem tack vare en överlägsen kvalitet. Bullen och Fenan utgjorde folkkära slitvargar medan lyx- och sportmodellerna var något att ­drömma om! Här har vi samlat Klassikers bästa artiklar om Mercedes-Benz 1950- och 60-tal.
Läs mer!
Anglia, Cortina, Capri, Escort, Zephyr, Zodiac och andra Fordmodeller från öriket – ända fram till Ford Sierra Cosworth RS! 100 sidor kvalitetsläsning.
Läs mer!
Underbara, geniala, galna Citroën! Här har vi samlat Klassikers bästa artiklar om tillverkaren som sällan gör det lätt för sig men som nog prickat in fler milstolpar i bilhistorien än någon annan. Frossa i 100 sidor ­Traction Avant, 2CV, Paddan och många andra.
Läs mer!

Bubblan, Skalbaggen, Folkan, Folkvagnen... ­Frågan är om någon annan bil betytt så mycket för den framväxande bilismen i Sverige som Volkswagen Typ 1. Här har vi samlat några av Klassikers bästa artiklar om Folkabubblan och dess fantastiska ägare!
Läs mer!

En av Sveriges viktigaste bilmodeller – framgångssymbolen, exportsuccén, rallyjärnet, familjebilen, laståsnan, arbetsvagnen, sportredskapet och folkhemsfavoriterna Volvo PV och Duett. Häng med hela vägen från PV444-premiären 1944 till nedläggningen av P210 först 25 år senare. Resor, renoveringar, modellguider, historiska dokument och mycket annat.
Läs mer!
Hundra sidor med de bästa Klassikerartiklarna om de stadiga bruksbilarna, de fenflashiga femtiotalarna, den framåtblickande Corvair, den tuffa Camaro och åttiotalsföretagarens drömtransport Chevy Van. Tidsspannet sträcker sig från 1930-talet fram till 1980-talet.
www.klassiker.nu/chevrolet
De svenska kungligheternas, rallyförarnas, polisernas och entusiasternas favorit! Nu har vi samlat Klassikers bästa artiklar om ett av bilvärldens mest fascinerande ­märken – från 1950-tal fram till 1980-tal. 100 sidor Porsche!
www.klassiker.nu/porsche
Den sextonde samlarutgåvan från Klassiker ägnas helt åt det fantastiska Renault! Vi har samlat våra favoriter ur Klassikers produktion – från Juvaquatre till R5 Turbo 2! Hundra sidor om bilmärket som kunde vara så mycket – och fortfarande är det!
www.klassiker.nu/renault
Svensktoppen! 240-serien gick rakt in på en förstaplats i den svenska försäljnings­statistiken. Även utomlands sålde 240 bra och blev för många definitionen av Volvo. Nu har vi samlat Klassikers bästa artiklar om Sveriges mest tillverkade bilmodell i en specialutgåva på 100 sidor!
www.klassiker.nu/volvo240
Här har vi samlat Klassikers bästa artiklar om det moderna BMW, det som inleddes med Neue Klasse och 02-serien. Här finns den vackra CS-coupén och landsvägsloket 3.0Si, de framgångsrika 3- och 5-serierna i flera generationer och en massa annat – givetvis utan att glömma prestandamodellerna!
http://www.klassiker.nu/bmw
Vacker ur alla vinklar och bara mer uppskattad för varje år som går – Volvo lyckades verkligen med ambitionen att skapa en imagehöjare för märket. I år fyller P1800 60 år och nu har vi samlat våra favoritartiklar om Volvon som alltid känts speciell – från början till slut!
www.klassiker.nu/p1800
Plötsligt hade Sverige två bilmärken! I början hade Saab endast  en modell i en färg men snart var utvecklingen igång. Nu har vi samlat våra bästa artiklar om Saab under tvåtaktstiden – från 92 via 93 fram till 96 och givetvis utan att glömma praktiska Saab 95. Hundra sidor tvåtaktssång!
www.klassiker.nu/saab2takt
Våra favoritartiklar om Fiat! 100 sidor med allt från massproducerade folkmodeller till låg­seriebyggen från obskyra karossmakare. Osannolika överlevare och makalösa renoveringar, spännande resor och köpguider. Du beställer den enkelt med direkt hemleverans i vår webbshop!
www.klassiker.nu/fiat
De bästa Klassiker-artiklarna om Mercedes-Benz ­under 1970- och 1980-talen i en specialutgåva. Här finns allt från sparsmakade trotjänare till exklusiva toppmodeller med framåtblickande teknik.
www.klassiker.nu/mb7080
Range Rover har fascinerat en hel värld sedan debuten 1970. När vi körde in den lagom inslitna enägarbilen i Verktygsbodens utställningsverkstad var det med ambitionen att genomföra en lättare uppfräschning. Det hela utvecklade sig dock snart till en fullskalig helrenovering och nu har vi samlat alla delar av vårt fantastiska äventyr. Följ renoveringen steg för steg – från garagefynd till färdig bil!
www.klassiker.nu/rangerover
Pampiga, sportiga, nobla, tekniskt framstående – Jaguar har alltid byggt spännande bilar. Nu har vi samlat våra favoritartiklar om det brittiska märket som aldrig upphör att fascinera. www.klassiker.nu/jaguar

Jaguar - Klassikers samlarserie #23

DET BÄSTA OM JAGUAR!

Pampiga, sportiga, nobla, tekniskt framstående – Jaguar har alltid byggt spännande bilar. Nu har vi samlat våra favoritartiklar om det brittiska märket som aldrig upphör att fascinera. Upplagan är begränsad och samlarutgåvan finns inte i vanliga tidningsbutiker. Men du beställer den enkelt och med direkt hemleverans i vår webbshop!

 

Innehåll

 

Ladufynd Jaguar Mk IV 1946

När familjen inte tyckte att disponenten skulle köra mer gömde de undan hans pampiga Jaguar. Han fick aldrig veta var.

 

En sån hade ju...

Modellerna som hamnat lite i skymundan. Stil, klass – Jaguar!

 

Jaguar XK140 1955

Ingen hade någonsin sett något liknande. Ännu bättre blev det när man lyfte på huven.

 

XK-motorns historia

Vacker som en dag fick den leva i 44 år innan bilan föll.

 

Jaguar C-type och D-type

På 1950-talet satsade Jaguar allt på att vinna 24-timmarsloppet vid Le Mans. Ur det föddes två vackra tävlingsbilar. Vi kör två repliker.

 

Klassikerguiden Jaguar Mk 2

Sports saloon som gillades av såväl överklass som bankrånare. Den 2 borde vara dyrare. Då som nu.

 

Jaguar E-type 4.2 1967

En roadster i rätt färg och under rätt årstid. Men inte på vischan.

 

Klassikerguiden Jaguar E-type

Det finns många till salu men priserna är höga. Vi hjälper dig till rätt köp!

 

Sverigeresan Jungfrukusten i XJ6

Det finns säkert angenämare sätt att resa än att låta sig svepas fram i en alldeles lagom insliten Jaguar XJ6 från 1973. Men vi har svårt att komma på något.

 

Klassikerguiden Jaguar XJ-S

Är det bara en tidsfråga innan XJ-S ökar i värde på samma sätt som företrädaren E-type?

 

Jaguar XJ-S V12 1987 Restomod

Det började med ett kopplingshus som gjorde det möjligt att sammanföra den femväxlade Getraglådan med sista versionen av V12-motorn. Sedan bara fortsatte det.

 

Jaguar XJ6 Serie III Väckningen

Sliten skönhet fyndas i förorten för 4 000 kronor. Den ska bli bil igen! Vi börjar med tillförlitligheten.

 

Jaguar Land Rover Classic

I Coventry finns inte bara en enorm Jaguarsamling utan också en verkstad där E-type och andra Jaguarer återföds.

 

Klassikerguiden Jaguar XJ6-XJ12

Nästan misstänkt mycket smart elegans för pengarna. Vad är haken?

 

Klassikers bästa om Jaguar

Nu har vi samlat 100 sidor Klassikerartiklar om det fantastiska bilmärket Jaguar! Artiklarna är publicerade mellan 2009 och 2020 och har inte förändrats. Det betyder att priser, tidsangivelser och andra uppgifter är de som gällde vid den första publiceringen.Klassikers samlarutgåvor säljs endast i våra egna kanaler och finns inte i vanliga tidningsbutiker. Upplagan är begränsad.

 

www.klassiker.nu/samlarserie

Klassikers samlarserie
Alla utgåvor i vår samlarserie består av tidigare publicerade artiklar från Klassiker och i vissa fall andra titlar inom OK Förlaget. Artiklarna är helt oförändrade vilket betyder att de tidsangivelser, priser, ägarförhållanden och liknande är de som gällde vid första publiceringen.
Samlarutgåvorna kan endast köpas genom Klassikers kanalare och enklaste sättet är att beställa i vär webbshop.
Priset per samlarutgåva är 129 kronor exklusive frakt. Beställer du flera samtidigt blir fraktkostnaden per exemplar lägre.

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.