Nästa artikel
Strapatser i Saab
Midnattssolsrallyt

Strapatser i Saab

Publicerad 8 juli 2008 (uppdaterad 23 oktober 2013)
Med en Saab 96 körde Sibylla Gustafsson och hennes sambo Lasse senaste upplagan av Midnattssolsrallyt.

Vi är nu lyckligt hemkomna efter att genomfört Midnattssolsrallyt.

Vi bestämde oss i höstas för att försöka genomföra Midnattssolsrallyt 2008. Vi skulle åka i min Saab 96 från 1961, min sambo Lasse fick bli kartläsare (kanske lite mot sin vilja...).

Vi hade inga ambitioner att vinna utan att bara åka till Kristianstad med bilen, genomföra rallyt och åka hem med bilen från Karlstad utan att använda biltransport, och få en trevlig upplevelse utan osämja i bilen, försöka undvika skador på bilen och lära oss för att göra ett bättre resultat nästa år.

Det var ju inte helt enkelt att köra på en snitthastighet med ett gammaldags tidtagarur och en vägmätare som bara visar hela kilometer. (Svårt att titta på mätaren och avgöra om man kört 100 eller 900 meter).

Så vi är rörande överens om att till nästa år ska det i en extern tripmätare typ Halda trip eller speedpilot.

Bilen är en helt otrimmad bil, med standardmotor på 38 hkr (när den var ny) och treväxlad låda med osynkad etta. Ibland under specialsträckorna hade man behövt en växel mellan 2-an och 3-an.

Enligt gammalt stuk hade vi takräcke med reservhjul , "barnen" var med, en av dockorna sitter i en gammal barnstol och den lite större dockan hänger mellan framstolarna och så hade vi lite andra gamla tillbehör med oss, som tex campingbord och campingväska. (Naturligtsvis var allt riktigt förankrat.)

Själva var vi också utstyrda i 60-talskläder.

Rallyt gick väl sådär för vår del, vi kom tvåa från slutet i regularityklassen, men vi klarade vårt mål.

Enda skadan på bilen var en svets som sprack i främre avgasröret, detta fixades i Jönköping med lite folkracemetoder och höll hem.

Ã-verallt där rallyt drog fram hade det samlats publik, längs transportsträckorna, på specialsstäckorna och vid alla uppehåll. Detta nygamla rally är verkligen en folkfest.

Vi kommer gärna igen och kör nästa år om vi får.
 

Av sibylla gustafsson

Relaterade bildspel

Typ av träff Midnattssolsrallyt

Arrangör KAK mfl

Plats Kristianstad -Karlstad

Datum 26-29 juni

Antal besökare

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.