Nästa artikel
Ny plats, nytt deltagarrekord!
Klassiker på Skokloster

Ny plats, nytt deltagarrekord!

Publicerad 17 september 2018 (uppdaterad 20 september 2018)
Minst 1600 entusiastbilar kom till Klassiker på Skokloster. Trots att det här var första året träffen hölls vid Skoklosters Slott så känns det som att vi hittat hem!
Det började lite försiktigt för elva år sedan. Idén att samla 1980-talsbilar på en träff kändes rätt i tiden 2007. Kanske kunde det komma 50 bilar till Grytsbergs säteri i Stjärnhov? Det kom 250 och flera gånger fick vår värd åka till mataffären för att köpa mer korv till alla besökare. 

Träffpunkt 80 växte med åren och 2015 fick vi flytta träffen till Wenngarns Slott och nu var det uppemot 800 klassiska fordon som kom till vår träff för alla entusiastbilar från 1900-talet. På tre år växte träffen på Wenngarn så mycket att vi behövde flytta igen. Nu till Skoklosters Slott. Det är klassisk bilmark på flera sätt, här fanns fram till 2007 Rutger von Essens bilmuseum och här har också många bilträffar hållits genom åren. 

Förutsättningarna för Klassiker på Skokloster den 16 september var perfekta. Solen sken och det var lagom varmt i luften. När insläppet till träffen startade klockan åtta kom en strid ström av bilar och vi kunde räkna in minst 1600 entusiastbilar och flera hundra motorcyklar och mopeder under dagen. 

Maten tog kanske inte slut som då i Stjärnhov för elva år sedan, men nära på. Köerna ringlade till alla de matställen som fanns runt om på området. Det blev tidvis också köer både in och ut från träffen. Att helt undvika det när så många människor ska färdas på en väg är nog svårt, men vi tar givetvis med oss erfarenheterna från årets träff.

Klassiker på Skokloster bjöd på en hel palett av aktiviteter. Som en del av träffen fanns Motorhistoriska Sällskapets marknad och den som sökte efter något kul att köpa kunde också hitta rätt pryl på Automobiliamarknaden med allt sånt som inte sitter på en bil, men som ändå hör till bilar.

Fröken Pralin och Good Old Vintages kläd- och accessoarsmarknad var nu i storlek med ett genomsnittligt varuhus på 1950-talet och under ett glatt flaggspel fanns till-salubilar. Bland aktiviteterna fanns också möjligheten att provköra en A-Ford och en Volvo Amazon polisbil. 

Årets tema var 1950-talsbilar och det märktes på flera sätt. Förutom vår Concours de Charme-tävling var det modeshow arrangerad av Butik Essibella och en särskild bilutställning med vardagsbilarna från 1950-talet. 

I Klassiker nr 9/2018 (ute i butik den 23 oktober) kommer ett utförligt reportage och vi kommer publicera filmer och bildspel från träffen på vår hemsida längre fram.
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.