Bild
Nästa artikel
Toyotafest på Klassikers träffhelg!

Toyotafest på Klassikers träffhelg!

Grytsberg

I helgen är det storträff i dagarna två på Grytsbergs Säteri i Stjärnhov. På plats finns Toyota som firar 50 år i Sverige. Kom och kolla in Sveriges kanske äldsta Toyota och en massa andra godingar!

Bland attraktionerna på Jubileumsträffen och Träffpunkt 70 i helgen finns Toyota Sveriges specialutställning, märket firar 50 år i Sverige i år. Med sig har Toyota sin fantastiska Crown 1964 men man har också bjudit in hundratals ägare av äldre Toyota till evenemanget.

Toyota ordnar tävlingar för alla deltagare med fina priser och lovar också ett fantastiskt pris till juryns favorit-Toyota: 10 000 kronor – och en pokal förstås!

I Klasiker 7/2014 berättar vi om Toyota Crown och de första åren i Sverige.

I bildspelet ser du några av de äldre Toyota som kommer!


 

Kommentarer

#1
Lafayette
2014-09-19 20:04

Hemma, där hemma i mörkaste Småland såg jag den första Toyotan jag sett, o ch jag fick åka i den!
Det var vår lokala församlingsföreståndare i Filadefia som hade den, vi andra barn som givetvis retades med hans barn, kanske utan att riktigt veta t.o.m. mobbade dem. ( förlåt oss om ni kan, vi visste inte bättre)
En gång hade predikantens barn missat bussen till skolan, och det hade jag också,.Predikanten placerade oss bak i den stora Toyota Crown med sex cylindrar, och slog därefter upp psalmboken fann psalm 243 och sade så fort går inte bilen, slog upp psalmboken igen och påstod att det var psalm 81. Meddelade oss barn att Gud tyckte att 81 km/H skulle vara bra och säker hastighet att köra oss till skolan i!
Jag trodde på det hela, hans barn skämdes men vi kom till skolan i rätt tid, trots att vi missat bussen......
Historien om predikanten berättade jag för mina föräldrar som skrattade gott, och spred historien på sina arbetsplatser.........men, det uppfattades inte på det sätt som var förväntat, den stackars predikanten med familj blev till åtlöje, när han borde förtjänat en stor humoristisk poäng.
så var det i mörkaste Småland på tidigt 70-tal.

Snälla familjen Svensson, förlåt mig och mina föräldrar.

Lafayette

#2
Pehr
2014-09-22 22:58

Trevligt att ni återuppstartat träffpunkt 70 igen.
Tråkigt dock att ni använder den gamla imperialistiska flaggan för att belysa japantemat.
Lika fel som att använda en Nazityskland flagga på ett tysktema.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.