Nästa artikel
Var med i Concours de Charme på Skokloster!
fullträff 16 september

Var med i Concours de Charme på Skokloster!

Publicerad 28 augusti 2018 (uppdaterad 13 september 2018)
Årets tema på den stora Klassikerträffen är 1950-tal och detta kommer att märkas tydligt! En stor temaparkering för 50-talsbilar, modevisning med 50-talsmode, vintagemarknad med 50-talskläder och så Concours de Charme där en jury utser bästa 50-talsekipaget! Anmäl dig redan idag!
Concours de Charme är en tävling om mest charmerande tidstypiska ekipage, besättning och bil i harmoni. Fantastiska priser utlovas!

Här kommer några goda råd från Gunilla Forsman som kommer att leda tävlingen på Skokloster och juryarbetet:

Vad tittar juryn på?
Vi kommer att titta på förarens och passagerarnas klädsel och hur den överensstämmer med bilen i årtal och modell. Det är extra bra om man passar in i biltypen, kör man sportbil har man ju en typ av klädsel och kör man herrgårdsvagn har man en annan. Vi kommer också titta på tidstypisk utrustning i bilen, t ex. handskar, bilhjälmar, filtar, tidningar med mera. Vi vill få känslan av att ni kört direkt från 1950-talet och in på träffen.

Det låter inte helt lätt?
Jo då, det är inte så allvarligt! Glädjen och humorn är minst lika viktg – med charm kommer man långt!

Hur går det till rent praktiskt på Skokloster?
Ni föranmäler er  till red@klassiker.nu
När ni kommer till entrén säger ni till att ni ska delta i Concours de Charme så kommer ni att anvisas till en speciell parkeringsyta. Vid ett visst klockslag ber vi alla deltagare vara på plats så att vi kan presentera dem för juryn och publiken, då pratar vi om er och bilen, varför ni valt just den bilen och hur ni tänkte när ni valde kläder. Vi kommer att skicka ut mer specifika instruktioner till alla anmälda deltagare när det närmar sig.

Måste man ha en bil?
Motorcykel eller moped funkar också! Lastbilar, bussar och husvagnsekipage har vi däremot tyvärr inte plats för på den yta som tävlingen disponerar.

Något sista tips?
Ha kul! Är du glad i din bil så blir vi glada!

Välkommen!

20182908112230.jpg?itok=_fTKwOHl

Första pris – en verktygsvagn i retrostil från Pratts. Värde 3 285 kronor!

 

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.