Bild
Nästa artikel
Franskt på Taxinge

Franskt på Taxinge

FFFF2014

Tårta på tårta när fest för franska fordon firades den 11 maj. Nytt och gammalt, högt och lågt – alla fransoser välkomnades.

Traditionsenligt firas andra söndagen i maj festen för franska fordon vid Taxinge slott .
Efter den makalösa vårmånaden april hade maj gått in med osäkrare väder vilket kanske förklarar att uppslutningen inte var så stor som tidigare år.
Stämningen var det ändå inget fel på. Frankofilerna myllrade livligt bland sina bilar och kön var lång till Taxinge slotts formidabla kakbuffé.
Taggar: Träffreportage

Kommentarer

#1
Andreas Uddling
2014-05-12 18:51

Missade tyvärr FFFF pga. annat löp. Som gammal Dauphine -56´a ägare undrar man kanske över fälgarna på Dauphinen på bilden. Men kul att den kan räddas!

#2
Bozze Lundgren
2014-05-13 10:46

Ang. Dauphinen så är fälgarna av mycket nyare modell, 56:an ska ha "stjärnfälgar".

#3
Andreas Uddling
2014-05-13 22:22

Helt rätt Bozze, plus att de tidiga Dauphine -56 skiljer sig på detaljnivå med en massa småsaker för en noggrann kalenderbitare. Men att leta petimeterdetaljer på en bil som uppenbart varit med länge känns lite banalt. De flesta bilar som används förändras under brukstiden. Dock kan det för en renoverare vara av värde att få veta vad som hör till årsmodellen o vad som är ditsatt för att hålla bilen rullande. Jag har tex. kvar en hel rulle inredningstyg, det som satt 1956 till 1958( men sista året hade stolarna fått detalförändringar....) Hoppas Doffen återuppstår! Min bil körs numera i Danmark.....

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.